Το διάγγελμα Μητσοτάκη δικαιώνει πανηγυρικά τον Καμπόσο για τις αναδασώσεις

Το διάγγελμα Μητσοτάκη δικαιώνει πανηγυρικά τον Καμπόσο για τις αναδασώσεις

Πάντα επίκαιρος, πάντα 10 βήματα μπροστά, πάντα καίριος σε αυτά που λέει, που σχολιάζει αλλά κυρίως προτείνει.Ο λόγος για τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών

του οποίου οι δηλώσεις έκαναν αίσθηση για το θέμα της δενδροφύτευσης και αντικατάστασης του καμένου δάσους με άλλα δένδρα πυρασφαλή. 

Για μια ακόμα φορά μπορεί να αναρωτηθήκαμε όλοι μας "τέτοια ώρα για αναδασώσεις με άλλα δένδρα θα μιλάμε;" Και όμως ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών εκείνη την ώρα φαίνεται πως κοιτούσε το μέλλον και εμείς ανακυκλώναμε το θλιβερό μας παρόν. Και η αλήθεια είναι πως μέλλον δεν μπορεί να υπάρξει πια αν δεν δούμε σοβαρά πλέον τα πράγματα, με επιστημονική τεκμηρίωση, με εμπειρία από το εξωτερικό και σχέδιο. 

Ο δήμαρχος εδώ και χρόνια υποστηρίζει με σθένος το λάθος της ελληνικής πολιτείας να αντικαθιστά το καμένο δάσος με πεύκα που αποτελούν "βόμβα" έτοιμη να εκραγεί. Τις θέσεις Καμπόσου που εφαρμόζονται εδώ και δεκαετίες στο εξωτερικό  όχι μόνο φιλοξένησαν site των Αθηνών, αλλά ήλθε απόψε το διάγγελμα του πρωθυπουργού να επιβεβαιώσει και να τον δικαιώσει την πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας.  Αυτό  που χρόνια ο δήμαρχος φωνάζει και που κανένας αξιωματούχος δεν έκανε τον κόπο να εφαρμόσει, λόγω κομπλεξισμού ή μεγαλοιδεατισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αποψινό του διιάγγελμα είπε πως "Στην Εύβοια  θα φυτέψουμε όχι μόνο πολλά, αλλά και τα σωστά δέντρα, αξιοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνογνωσία. Ώστε, και με τη βοήθεια της φύσης, τα δάση μας να ξαναγεννηθούν και η ζωή και η οικονομία να επιστρέψουν στους τόπους που πλήγωσαν οι φλόγες."

Ο Καμπόσος κλήθηκε να σχολιάσει το διάγγελμα λέγοντας πως "πρυτάνευσε η λογική τελικά και προχωράει η αναδάσωση με δέντρα που βοηθούν στην πυροπροστασια.Επίσης ανέφερε πως αναμένει από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει και στην χρήση για πυρόσβεση των C 130".

 

 

 

powered by social2s