Ετοιμάζεται η δημιουργία του μεγάλου δήμου Άργους - Μυκηνών - Ναυπλιέων ;

Ετοιμάζεται η δημιουργία του μεγάλου δήμου Άργους - Μυκηνών - Ναυπλιέων ;

Αιφνίδια τροπή λαμβάνουν τα αυτοδιοικητικά πράγματα σε Αργος και Ναύπλιο όπου αναμένεται εντός των ημερών σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ Ναυπλιέων η επιστολή δημοτών του Ναυπλίου οι

οποίοι ζητούν την προσχώρηση της Αργολικής πρωτεύουσας στον δήμο Άργους Μυκηνών.

Οι πολίτες μέσα στα επιχειρήματα που προβάλλουν είναι ο έντονος συμβολισμός που μπορεί να εκπέμψει αυτή η κίνηση αυτή κυρίως μέσα στους εορτασμούς των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση.

Δυο ιστορικές πόλεις ενώνονται σε ένα δήμο και αυτό θα αποτελέσει το μεγαλύτερο brand της χώρας μετά τον μητροπολιτικό δήμο της Αθήνας. Οι πολίτες τονίζουν μέσα στην επιστολή τους πως η πανδημία έχει τσακίσει την οικονομία του Ναυπλίου αφού εστίαση, λιανικό εμπόριο, είναι κλειστά και ο τομέας τουρισμού διέρχεται μεγάλη ανασφάλεια. Βάση αυτού θεωρούν πως η παραγωγική ζώνη του Άργους θα ισορροπήσει τα πράγματα.

Η προσχώρηση του Ναυπλίου στο Άργος προτείνεται από τους πολίτες με στόχο ακόμα και την εξομάλυνση του χρέους του 1 εκατ. ευρώ που οφείλει το Ναύπλιο. Εάν είσαι στον ίδιο δήμο θεωρείται δεδομένο πως δεν οφείλεις πια.

Οι πολίτες του Ναυπλίου ζητούν από τον δήμαρχο Δημητρη Κωστούρο να εξετάσει το θέμα και να μεριμνήσει προς όφελος του λαού δημιουργώντας το πρώτο μνημόνιο συμφιλίωσης με τον Δημήτρη Καμπόσο, ζητώντας του να αναλάβει την τύχη του πρώτου και μεγάλου ιστορικού δήμου Άργους - Μυκηνών -Ναυπλιέων, με επίτιμο δημότη τον δήμαρχο Δ. Κωστούρο. (Το κλειδί της πόλης και των κάστρων του δήμου θεωρείται δεδομένο πως θα τα λάβει σε μια σεμνη τελετή).

Οι δημότες καθημερινά αναζητούν και άλλους υπογράφοντες ώστε αυτό το αίτημα να αποτελέσει μοχλό πίεσης και ανάληψη μιας ιστορικής ευθύνης.

 

Kαλό Μήνα! Αγάπη Μόνο!

powered by social2s