Τα παράδοξα της συνάντησης Νίκα με τους χυμοποιούς και τα αναπάντητα ερωτήματα

Τα παράδοξα της συνάντησης Νίκα με τους χυμοποιούς και τα αναπάντητα  ερωτήματα

Συνάντηση με τα 4 χυμοποιεία της περιοχής  πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας .


Μια συνάντηση η οποία αναμενόταν μετά τις τελευταίες εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αφού o δήμος Aργους Μυκηνών αλλά και δικαιοσύνη ανέλαβαν πρωτοβουλίες για να μπει ένα φρένο στην ρύπανση του Αργολικού κόλπου.

Η Περιφέρεια είναι ο άλλος υπεύθυνος πυλώνας της τήρησης της νομιμότητας στο θέμα αυτό και γι αυτό περιμέναμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες Νίκα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση αυτή που έγινε στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας είχε ένα παράδοξο.

Στην συνάντηση με τους χυμοποιους δεν παρίστατο αν και ήταν εκεί ο εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΑΡ , ο πρόεδρος κ. Διολίτσης.

 Η συνάντηση έγινε μονο με τη παρουσία των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, άγνωστο γιατί. Εκπρόσωπος του δήμου Ναυπλιέων όπως διαβάζουμε απο την ανακοίνωση της Περιφέρειας ενημερώθηκε για ό,τι συμφωνήθηκε δια τηλεφώνου.
Επομένως το ένα επίμαχο κομμάτι της υπόθεσης δηλαδή οι εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών, οι διαχειριστές του βιολογικού ήταν εκτός συζήτησης.

Το ζήτησε ο Περιφερειάρχης; Το απαιτησαν οι χυμοποιοί; Δεν απαντήθηκε ποτέ. 


Από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη μπορούμε να καταλάβουμε πως έγινε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της υπόθεσης .

Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε με ποιο τρόπο διότι ήταν μια συζήτηση  κεκλεισμένων των θυρών.

 Παρά ταύτα ο κ. Νίκας τόνισε αρκετές φορές πως πρέπει να τηρείται ο νόμος, πρέπει να τηρούνται οι δεσμεύσεις των συμβάσεων των χυμοποιείων και ότι αναζητείται τρόπος αγαστής συνεργασίας αφού τα χυμοποιεία είναι πολύ χρήσιμα σε μια περιοχή που η βασική της παραγωγή είναι το πορτοκάλι.

Ποιες οι πρωτοβουλίες Νίκα πάνω στην υπόθεση αυτή, άγνωστες.


Εμείς ευχόμαστε τουλαχιστον, να έχει ανοίξει ένας καλός δρόμος επικοινωνίας και οι  παραπάνω επισημανσεις να είναι δείγματα διαπραγμάτευσης και καλής θέλησης σε μια διάθεση συνεννόησης με τους χυμοοιούς και τίποτα άλλο.

Ελπίζουμε δηλαδή να καταλαβαν οι επιχειρηματίες , τα γνωστά, πως θα πρέπει να λειτουργούν τους βιολογικούς τους, στα επίπεδα των συμφωνιών τους. 


Διότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι το ζητούμενο, και θα πρέπει να είναι ζητούμενο των υπηρεσιών, των αρχών και της κοινωνίας.

Όποιος πλέον καλύψει ενέργειες που μολύνουν το περιβάλλον, συντάσσεται με  την ατιμωρησία, με  συμπεριφορές που έρχονται ενάντια στην  υγεία των πολιτών και οδηγούνται ολοταχώς στην δικαιοσύνη. 


Ο δήμαρχος Αργους Μυκηνών Δ. Καμπόσοε έκανε μια καλή αρχή βάζοντας το μαχαίρι στο κόκαλο κι έγινε η αφετηρία εξελίξεων.


Ο αργολικός κόλπος αρχίζει να καθαρίζει .Και όλοι δείχνουν να προσπαθούν να εναρμονιστούν με το μοναδικό ζητούμενο αντιλαμβανόμενοι πως αυτό πλέον αποτελεί μονοδρομο.
Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως θα ξεκινήσουν πάλι οι παλιές κακές συνήθειες!


Το στρογγύλεμα των δηλώσεων θέλουμε να πιστεύουμε πως έγινε δια παύση πυρός!
Η αρχή έγινε!Όλα τώρα είναι αλλιώς!
Η κοινωνία ΑΓΡΥΠΝΑ!Μην έχει κανείς αμφιβολία!

 

 

 

 

powered by social2s