Ο Σιδέρης, το ολοκαύτωμα και η διπλή δικαίωση του Δημήτρη Καμπόσου

Ο Σιδέρης, το ολοκαύτωμα και η διπλή δικαίωση του Δημήτρη Καμπόσου

Η επαναφορά Σιδέρη στη Νέα Δημοκρατία μας επαναφέρει μνήμες όχι και τόσο μακρινές που οδηγούν στην απόλυτη δικαίωση του Δημήτρη Καμπόσου. Όταν η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε την διαγραφή Σιδέρη κυρίως για την στήριξη που έδωσε

στονΠέτρο Τατούλη, ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών προχώρησε σε μία σπάνια κίνηση πολιτικής υπέρβασης και ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία να μην τον διαγράψει αφού τον θεωρούσε στέλεχος με πολιτική βάση.
Ήταν από τις κινήσεις που αλλάζουν το επίπεδο του πολιτικού παιχνιδιού και ξεχωρίζουν  τους ηγέτες από τους πολιτικούς της σειράς. Ο Δημήτρης Καμπόσος εκείνη την στιγμή έβαλε τη Νέα Δημοκρατία πάνω από όλα και ξεπέρασε τις διαρκείς επιθέσεις που δεχόταν από τον Βασίλη Σιδέρη. Δεν θέλησε να ρίξει και άλλο λάδι στην φωτιά για τον άνθρωπο που ήταν βασικός συνεργάτης του Τάσου Χειβιδόπουλου και έδωσε το παρόν στην προεκλογική συγκέντρωση του Πανοβράκου.  Είναι κρίμα που δεν μπόρεσε να ανταποδώσει τότε την κίνηση αυτή ο Βασίλης Σιδέρης και συνέχισε την εσφαλμένη τακτική του.
Στις 19 Ιανουαρίου του 2019 γράφαμε : «Έχοντας το χάρισμα του ηγέτη που βάζει το κοινό συμφέρον πάνω από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και έχοντας γνώση του γενικότερου κλίματος βρήκε τη δύναμη να βάλει στην άκρη όλες τις πικρίες που δημιούργησε η διαμάχη τους και να μπει μπροστά με γνώμονα την ενότητα του κόμματος λίγους μήνες πριν την εκλογική μάχη. Οι εσωτερικές δυσαρέσκειες αγνοήθηκαν ενώ ο Καμπόσος κέρδισε σεβασμό από ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας.»
Συνέπειες
Η συνέχεια είναι γνωστή. Τον Μάιο του 2019 ο Δημήτρης Καμπόσος κερδίζει με χαρακτηριστική άνεση τις εκλογές και επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η πολιτική του υπεροχή στον Δήμο Άργους-Μυκηνών. Ο Δημήτρης Καμπόσος συνέχισε σε ρόλο δημιουργού και ο Βασίλης Σιδέρης πέρασε στα έδρανα της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού συμβουλίου αλλά μετά από δύο χρόνια ανακοινώθηκε η επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία. Τι άλλαξε άραγε ;
Αποχώρησε από την παράταξη Τατούλη και δεν το μάθαμε; Διαχώρισε την θέση του και δεν το είδαμε; Τίποτα από όλα δεν συνέβη μέχρι στιγμής.
Ακόμα και ο Παναγιώτης Νίκας που είχε ένα πολιτικό «φλερτ» με τον Βασίλη Σιδέρη διαχώρισε την θέση του από την επιστροφή Σιδέρη στη Νέα Δημοκρατία και χωρίς να θέλει να ακυρώσει την πολιτική κίνηση του κόμματος ξεκαθάρισε ότι άλλο η Περιφέρεια και άλλο η Νέα Δημοκρατία. Απλά στη Νέα Δημοκρατία κατανόησαν αυτό που πριν δύο χρόνια είχε δηλώσει ο Δημήτρης Καμπόσος ότι δηλαδή δεν έχουν την πολυτέλεια να αφήνουν εκτός στελέχη με πολιτική επιρροή όποια και αν είναι αυτή πλέον. Αυτή είναι η πρώτη δικαίωση Καμπόσου που θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα Δήμαρχος.
Διαγραφή
Πάμε παρακάτω τώρα. Πριν την διαγραφή Σιδέρη κάποιοι είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την διαγραφή του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών αγνοώντας την στήριξη που του είχε δώσει η τοπική κοινωνία. Στις 8 Ιουνίου 2018 ο Δημήτρης Καμπόσος είχε διαγραφεί για αντισημιτικά σχόλια !!! Φυσικά η πορεία του Δημήτρη Καμπόσου απέδειξε ότι δεν είχε καμία σχέση με όσα προσπάθησαν να του φορτώσουν. Συνέχισε να στηρίζει το κόμμα του ,με αποκορύφωμα όπως είπαμε την περίπτωση Σιδέρη και με ξεκάθαρη στάση στις Περιφερειακές εκλογές. Συνέχισε να είναι δημιουργός και συνεπής απέναντι στην κοινωνία που του έδωσε την πολιτική δύναμη που διαθέτει. Δεν θέλησε να τρέξει στα γραφεία του κόμματος ,των βουλευτών ή και Υπουργών για να ακυρώσει την διαγραφή του αλλά συνέχισε να είναι πιστός στις αρχές του και συνεπής στην πορεία που είχε επιλέξει.
Ολοκαύτωμα
Σήμερα τρία χρόνια μετά την διαγραφή του ο Δημήτρης Καμπόσος την ημέρα του Ολοκαυτώματος έδωσε την απάντησή του σε όσους τον κατηγόρησαν δηλώνοντας :
«Το Άργος είχε πάντα ιστορικούς δεσμούς με τους Εβραίους. Κοινότητές τους, υπήρχαν στην περιοχή χιλιάδες χρόνια πριν και κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής πολλοί Εβραίοι βοηθήθηκαν και διασώθηκαν από Αργείους.
Παράλληλα, γνωστοποίησε σε σχετική συνέντευξή του, ότι ο Δήμος Άργους - Μυκηνών για να τιμήσει τα θύματα του Ολοκαυτώματος και της γενοκτονίας των Ποντίων, βρίσκεται στα τελευταία στάδια της μελέτης για την τοποθέτηση μνημείου, που θα θυμίζει σε όλους τις ζοφερές αυτές στιγμές της ιστορίας, ώστε να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά.».
Έτσι κλείνει ένα ακόμα κεφάλαιο που γράφτηκε ερήμην του. Ο Δημήτρης Καμπόσος μπορεί ακόμα διατηρώντας σε απόλυτο βαθμό τον αυτοσεβασμό του να προχωρά εκπροσωπώντας την κοινωνία που ζητά αυτόφωτους πολιτικούς ηγέτες με όραμα και αρχές
Γιώργος Αργυρίου
https://www.argolikianaptiksi.gr/2021/01/blog-post_754.html

powered by social2s