Ο Καμπόσος και οι άλλοι…

Ο Καμπόσος και οι άλλοι…

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι περίπου σε ένα χρόνο ,παρόλα αυτά όμως στους περισσότερους δήμους

έχει ανοίξει ήδη η προεκλογική περίοδος . Ας ρίξουμε μια ματιά στο Δήμο Άργους Μυκηνών .

Ξεκινάμε με το νυν Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο ο οποίος και θα διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό θώκο . Μετά τις αναταράξεις που φαινομενικά δημιουργήθηκαν ύστερα από τις αποχωρήσεις των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων και τις φήμες για νέες αποχωρήσεις οι οποίες ποτέ δεν επαληθεύτηκαν με μια ώριμη και ψύχραιμη ματιά φαίνεται η κατάσταση να σταθεροποιείται.

Οι πρώτοι σε σταυρούς δημοτικοί του σύμβουλοι τον στηρίζουν και είναι σε θέσεις ευθύνης. Επίσης έχουν προσχωρήσει σε αυτόν δυο -δημοτικοί σύμβουλοι , ο Γιώργος Δελογιάννης και ο Χάρης Νενεκούμης, οι οποίοι έχουν εκλεγεί με την παράταξη Χειβιδόπουλου . Ο επικεφαλής της παράταξης που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019 Γιώργος Πανοβρακος μαζί με έναν ακόμη δημοτικό σύμβουλο το Νίκο Σκανδάλη ήδη έχουν προσχωρήσει στην παράταξη Καμπόσου.

Πάμε στους τέσσερις που ανεξαρτητοποιήθηκαν , είναι σίγουρο πως ο Δήμαρχος δεν τους φοβάται και δεν είναι διόλου παράλογο . Οι τρεις τουλάχιστον είναι από τα σπλάχνα της παράταξης του και δυσκολεύονται να αρθρώσουν αντιπολιτευτικό λόγο αφού έχουν ψηφίσει κάθε πρόταση του ίδιου και μάλιστα χωρίς να εκφράσουν καμία διαφωνία ούτε καν στις παραταξιακές . Αναμένουμε να δούμε αν μπορούν να εκφράσουν γενικότερα πολιτικό λόγο , αν μη τι άλλο αν μπορούν να σταθούν σε ένα τηλεοπτικό πάνελ η κάποιος εξ αυτών να πάρει αξιοπρεπώς μέρος σ ένα ντιμπέιτ .

Από την άλλη έχω πει πως εκτιμώ πολιτικά ότι ο πρώην χωρικός Αντιπεριφερειάρχης και νυν πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτεζος θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος . Δείχνει να έχει δυναμική στην κοινωνία και επίσης έχει και πολιτικό στίγμα και πολιτικό λόγο . Όμως δεν ξέρουμε αν η πολιτική μας εκτίμηση τελικά θα γίνει βεβαιότητα και βέβαια θα κριθεί όταν και εάν ανακοινώσει επίσημα και από ποιους θα πλαισιωθεί . Πάντως η αλήθεια είναι πως ο Δημήτρης Κάμποσος δείχνει με τις αντιδράσεις του να θεωρεί αντίπαλο τον Μαλτέζο , άλλωστε πολιτικά ο Κάμποσος το ξέρει το παιχνίδι και από την άλλη άνθρωποι που έχουν βγει από τα σπλάχνα του ,ξέρει καλά πως δεν θα μπορέσουν να τον αγγίξουν .

Άρα για την ώρα ο Κάμποσος παραμένει ο ισχυρός παίχτης μέχρι νεοτέρας .

 

Της Σωτηρίας Παπαδοπούλου

parapolitikaasrgolida.gr

powered by social2s