Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αργολίδας

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αργολίδας

Η ετοιμότητα της Π.Ε. Αργολίδας να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού, εν όψει της χειμερινής περιόδου 2021 – 2022, ήταν το

αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), την οποία συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Μαλτέζος το μεσημέρι της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου, στο διοικητήριο της Π.Ε. στο Ναύπλιο -με φυσική παρουσία και με τηλεδιάσκεψη, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε βάσει του γενικού σχεδίου της Πολιτικής Προστασίας με την κωδική ονομασία “Βορέας”, αναλύθηκαν τα σχέδια των φορέων και οι δυνατότητες άμεσης αντιμετώπισης φαινομένων χιονόπτωσης και παγετού, καθώς και οι επιμέρους ενέργειες που έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει κάθε φορέας προκειμένου να εξαλειφθούν τυχόν αρνητικά αποτελέσματα σε περίπτωση χιονοπτώσεων.
Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αργολίδας

Από τις τοποθετήσεις των συμμετασχόντων διαπιστώθηκε η ετοιμότητα των υπηρεσιών και των μέσων που διατίθενται για τον παραπάνω σκοπό και καθορίστηκαν οι συνεργασίες που θα αναπτυχθούν για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.


Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Αθλητισμού Ιωάννης Μαντζούνης και Πρόνοιας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Στρατού, του Λιμενικού, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας, του ΕΚΑΒ, εθελοντικών οργανώσεων και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

powered by social2s