Αυστηρό μήνυμα της ΕΕ στην Τουρκία: Να σεβαστείτε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας

Αυστηρό μήνυμα της ΕΕ στην Τουρκία: Να σεβαστείτε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας

Αναμένει από την Τουρκία να σεβαστεί πλήρως το διεθνές δίκαιο.

Σε καταδίκη της Τουρκίας για τις ενέργειές της κατά της Ελλάδας, αναμένεται να προχωρήσουν οι ηγέτες της ΕΕ, σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τις επανειλημμένες πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας. Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών της ΕΕ», αναφέρεται στο σχέδιο συμπερασμάτων, σύμφωνα με το Euroactiv.

Υπενθυμίζοντας τα προηγούμενα συμπεράσματά του και τη δήλωση της 25ης Μαρτίου 2021, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «αναμένει από την Τουρκία να σεβαστεί πλήρως το διεθνές δίκαιο, να αποκλιμακώσει τις εντάσεις προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και να προωθήσει τις σχέσεις καλής γειτονίας με βιώσιμο τρόπο».

Nέες τουρκικές παραβιάασεις στο Αιγαίο

Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί, καθώς πραγματοποίησε νέες υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2 ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών F-16 και F-4 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις στις 12.03 άνωθεν της νήσου Ανθρωποφάγοι και στις 12.04 άνωθεν της νήσου Μακρονήσι στα 20.000 πόδια.

powered by social2s