Μεγαλώνει ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης: Οι Ρώσοι πυρπολούν αποθήκες με ουκρανικά σιτηρά

Μεγαλώνει ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης: Οι Ρώσοι πυρπολούν αποθήκες με ουκρανικά σιτηρά

Περίπου 300.000 τόνοι ουκρανικών σιτηρών που βρίσκονταν σε αποθήκες στο λιμάνι Μικολάιβ στη Μαύρη Θάλασσα, είναι ενδεχόμενο να έχουν καταστραφεί

από ρωσικούς βομβαρδισμούς που εξαπολύθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Την καταγγελία διατυπώνει το Κίεβο, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας Τάρας Βισότσκι.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Βισότσκι είπε ότι σύμφωνα με τα αρχεία, κατά την έναρξη του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου, στις αποθήκες, ενός από τους μεγαλύτερους τερματικούς σταθμούς αποθήκευσης στο λιμάνι Μικολάιβ στη Μαύρη Θάλασσα, είχαν αποθηκευτεί 250.000-300.000 τόνοι σιτηρών, κυρίως σιταριού και καλαμποκιού.

Δείτε το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ουκρανικές δυνάμεις στο οποίο Ουκρανοί στρατιώτες φαίνονται να προσπαθούν να διασώσουν τη συγκομιδή σιτηρών.

 


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε δηλώσεις του είπε ότι υπολογίζει πως υπάρχουν 20 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών σε κλειδωμένα σιλό έξω από το λιμάνι της Οδησσού της Μαύρης Θάλασσας.

Υπάρχει περισσότερη αναμονή για τα κολλημένα πλοία που δεν μπορούν να φύγουν από το βασικό στρατηγικό λιμάνι. Ο κ. Μπλίνκεν δήλωσε χθες: "Ο Πρόεδρος Πούτιν εμποδίζει την αποστολή τροφίμων και χρησιμοποιεί επιθετικά τη μηχανή προπαγάνδας του για να εκτρέψει ή να διαστρεβλώσει τις ευθύνες, γιατί ελπίζει ότι θα έτσι θα τερματιστούν οι κυρώσεις. "Με άλλα λόγια, πολύ απλά, είναι εκβιασμός.


"Εκτός από σιτηρά, τι άλλο κλέψατε από την Ουκρανία;" - Ουκρανός δημοσιογράφος στριμώχνει τον Λαβρόφ κι εκείνος τον βρίζει
"Το Κρεμλίνο πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι εξάγει πείνα και υποφέρει πολύ πέρα ​​από τις ουκρανικές συνοικίες, με χώρες στην Αφρική που βιώνουν ένα τεράστιο μερίδιο του πόνου".

powered by social2s