«Βόμβα» Ερντογάν - Προκλητικός μέχρι τέλους: Ο Μητσοτάκης είναι εχθρός και με τους εχθρούς θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται

«Βόμβα» Ερντογάν - Προκλητικός μέχρι τέλους: Ο Μητσοτάκης είναι εχθρός και με τους εχθρούς θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται

«Ο Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου. Γιατί; Αντιμετωπίζω ανθρώπους που ασκούν πολιτική με σωστό τρόπο», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

 Στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ επανήλθε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους καθώς επέστρεφε από το ταξίδι του στο Αζερμπαϊτζάν.

Όπως αναφέρει η Yeni Safak, «o Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου. Γιατί; Αντιμετωπίζω ανθρώπους που ασκούν πολιτική με σωστό τρόπο. Θα μου μιλήσεις, θα φάμε, θα πούμε, «ας μην βάλουμε τρίτες χώρες ή πρόσωπα ανάμεσά μας», θα το υποσχεθείς. Θα περάσουν 15 μέρες μετά, θα πας στις ΗΠΑ, θα μιλήσεις κατά της Τουρκίας στο αμερικανικό Κογκρέσο. Τι είναι αυτό; Για το χειροκρότημα πήγε εκεί. Συγγνώμη. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με αυτούς», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Yπάρχει μόνο ένα πράγμα να κάνουμε. Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μαζί μας, αλλά πρέπει να ξέρουν καλά πως θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρό», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Επιμένει στο βέτο για Σουηδία – Φινλανδία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε ξανά και για τη στάση της Τουρκίας σχετικά με το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ επισήμανε και πάλι ότι η χώρα του δεν πρέπει να κάνει ξανά «το ίδιο λάθος» όπως με την Ελλάδα.

Στο «κόκκινο» η ένταση στα ελληνοτουρκικά

Οι παραπάνω δηλώσεις επιβεβαιώνουν όσους έχουν την εκτίμηση ότι θα έχουμε ένα «θερμό» καλοκαίρι στα ελληνοτουρκικά. Η νέα NAVTEX και η νέα ΝΟΤΑΜ από την Τουρκία, η κατάσταση στον Έβρο, οι τουρκικές υπερπτήσεις, οι δηλώσεις Τσαβούσογλου…

Όλα δείχνουν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να φανεί ότι κινείται σε όλα τα μέτωπα και επιχειρεί να δείξει «σκληρό πρόσωπο» εν όψει και των επικείμενων εκλογών στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να αξιοποιήσει τακτικές που δούλεψαν για τον ίδιο και το κόμμα του το προηγούμενο διάστημα και το ίδιο αναμένεται να κάνει τους επόμενους μήνες.

Η στάση της Ελλάδας

Όπως επισημαίνει η Καθημερινή, σε απόφαση για μειωμένους χρόνους ετοιμότητας των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται ή σταθμεύουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προχώρησε σε αρχικό στάδιο η Αθήνα. Στόχος είναι να σταλεί ένα σαφές μήνυμα επιφυλακής στην Άγκυρα.

Η ελληνική πλευρά, άλλωστε, έχει επιλέξει να μην ανεβάσει τους τόνους και να μην μπει σε διαγωνισμό ρητορικής κλιμάκωσης.

 

 

 

powered by social2s