Διαγνωστικό τεστ για πρώτη φορά ανιχνεύει τον κορονοϊό με την αναπνοή

Διαγνωστικό τεστ για πρώτη φορά ανιχνεύει τον κορονοϊό με την αναπνοή

Ένα νέο διαγνωστικό τεστ, που μπορεί να ανιχνεύει τον κορονοϊό μέσω της αναπνοής, πήρε έγκριση από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων

(FDA). Πρόκειται για το πρώτο διαγνωστικό τεστ COVID-19 που ανιχνεύει χημικές ενώσεις σε δείγματα αναπνοής που σχετίζονται με τη λοίμωξη SARS-CoV-2. Η δοκιμή μπορεί να πραγματοποιηθεί σε χώρους όπως ιατρεία, νοσοκομεία και κινητές μονάδες, με μια ειδική συσκευή.

Το τεστ εκτελείται από εξειδικευμένο, εκπαιδευμένο χειριστή υπό την επίβλεψη υγειονομικού και μπορεί να δώσει αποτελέσματα σε λιγότερο από τρία λεπτά. Έχει δε το μέγεθος μιας χειραποσκευής.

Διαγνωστικό τεστ για πρώτη φορά ανιχνεύει τον κορονοϊό με την αναπνοή
"Η σημερινή έγκριση είναι ένα ακόμη παράδειγμα της καινοτομίας στα διαγνωστικά τεστ για τον COVID-19", δήλωσε ο Jeff Shuren, M.D., J.D., διευθυντής του Κέντρου Συσκευών και Ακτινολογικής Υγείας (Center for Devices and Radiological Health) του FDA. "Ο FDA συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη νέων τεστ COVID-19 με στόχο την προώθηση τεχνολογιών που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας".


Σε μελέτη 2.409 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με και χωρίς συμπτώματα, το τεστ αποδείχθηκε ότι είχε 91,2% ευαισθησία στα θετικά δείγματα και 99,3% στα αρνητικά.

Το InspectIR COVID-19 Breathalyzer, όπως ονομάζεται χρησιμοποιεί μια τεχνική που λέγεται φασματομετρία μάζας αερίου ( gas chromatography gas mass-spectrometry (GC-MS) για να διαχωρίσει και να αναγνωρίσει χημικά μείγματα και να ανιχνεύσει γρήγορα πέντε οργανικές ενώσεις που σχετίζονται με μόλυνση από SARS-CoV-2 στην αναπνοή.

Η επιβεβαίωση του θετικού αποτελέσματος θα πρέπει ωστόσο να γίνεται με μοριακό τεστ.

Το InspectIR αναμένει ότι θα είναι σε θέση να αξιολογήσει περίπου 160 δειγμάτων την ημέρα. Σε αυτό το επίπεδο παραγωγής, η ικανότητα δοκιμής με χρήση του αναπνευστήρα InspectIR COVID-19 αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 64.000 δείγματα το μήνα.

powered by social2s