Πόλεμος στην Ουκρανία - Ελβετία: Εγκαταλείπει την ουδετερότητα και παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία Πούτιν, Λαβρόφ και Μισούστιν

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ελβετία: Εγκαταλείπει την ουδετερότητα και παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία Πούτιν, Λαβρόφ και Μισούστιν

Η Ελβετία υιοθετεί τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του καθεστώτος του Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία


Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε η ιστορικά ουδέτερη Ελβετία καθώς αποφάσισε να υιοθετήσει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η ιστορικά ουδέτερη αυτή χώρα ανακοίνωσε ότι τα μέτρα που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά του καθεστώτος Πούτιν ισχύουν και στην Ελβετία, καθώς η Βέρνη παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία των Ρώσων ολιγαρχών που εμπλέκονται στην εισβολή στην Ουκρανία. «Ενόψει της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση στις 28 Φεβρουαρίου να εγκρίνει τα πακέτα κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ στη Ρωσία», ανέφερε η κυβέρνηση της Ελβετίας.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, μετά από συνάντηση με το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της Ελβετίας, Ignazio Cassis, δήλωσε ότι η χώρα θα παγώσει αμέσως τα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν και του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς και και τα 367 άτομα που επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνισε ότι η ΕΕ ήλπιζε να υπάρξει συνεργασία, ώστε και η Ελβετία να συνεργαστεί με την ΕΕ και να επιβάλλει παρόμοιες κυρώσεις στη Ρωσία και στο καθεστώς του Κρεμλίνου.

Παράλληλα η Κομισιόν έστειλε ένα σαφέστατο μήνυμα στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες τονίζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι όποιο κράτος επιθυμεί να έχει στενές σχέσεις, ήτοι να ενταχθεί στο μέλλον στην Ευρωπαϊκη Ένωση, θα πρέπει να επιβάλλει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία.

powered by social2s