Στο Συνέδριο Regional Growth Conference συμμετείχε ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Άργους Μυκηνών (βίντεο)

Στο Συνέδριο Regional Growth Conference συμμετείχε ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Άργους Μυκηνών (βίντεο)

Οι διαρροές νερού αναγνωρίζονται ως από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συστήματα παροχής πόσιμου νερού παγκοσμίως.

Το μη τιμολογούμενο νερό (NRW) – το μεγαλύτερο μέρος του οποίου οφείλεται σε διαρροές – υπολογίζεται σε 346 εκατομμύρια m3 την ημέρα και το κόστος/αξία του εκτιμάται σε 39 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ετησίως.

Η Κλιματική Κρίση κάνει το πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο, καθώς οι ποσότητες Νερού που χρειάζονται ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται κάθε χρόνο.

Οι δήμοι που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα, συνεργάζονται με εταιρείες και Πανεπιστήμια και αναπτύσσουν συστήματα Ελέγχου Αποφάσεων και Υποστήριξης για ανίχνευση διαρροών και βέλτιστη διαχείριση των συστημάτων ύδρευσης με αυτοματοποιημένο τρόπο.

Με την ευκαιρία του Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης - Regional Growth Conference - που πραγματοποιήθηκε 16 -18 Μαρτίου στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Γενικός Δντής της ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών κος Ιωάννης Καχριμάνης, συμμετείχε και εξέθεσε τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες Ύδρευσης και Αποχέτευσης ενόψει της δυσάρεστων περιβαλλοντικών ανακατατάξεων της κλιματικής αλλαγής.

 

 

 

powered by social2s