Έκτακτο: Ξηλώνουν τις γαλάζιες σημαίες από Τολό και Κονδύλι

Έκτακτο: Ξηλώνουν τις γαλάζιες σημαίες από Τολό και Κονδύλι

Η έλλειψη ναυαγοσωστών ενώ ήδη έχουμε μπει στο μήνα Αύγουστο, οδήγησε τους υπεύθυνους του προγράμματος να αποβάλλουν τις δύο παραλίες του

Ναυπλίου από το πρόγραμμα.

Χωρίς γαλάζια σημαία θα μείνουν η Ψιλή Άμμος στο Τολό και το Κονδύλι, καθώς ο Δήμος Ναυπλιέων δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για την κάλυψη ναυαγωσοστών σε αυτές τις δύο παραλίες. Έτσι λοιπόν η υπεύθυνη συντονισμού του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» με έκτακτο μήνυμά της ενημερώνει πως οι δύο ακτές του Ναυπλίου θα αφαιρεθούν από τους καταλόγους των βραβευμένων.

«Δυστυχώς ακόμα και σήμερα 2 Αυγούστου δεν έχουν στελεχωθεί οι ακτές σας, Τολό και Κονδύλι με ναυαγοσώστη και συνεπώς δεν πληρείται το υποχρεωτικό κριτήριο της ασφάλειας. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι οι ακτές αποσύρονται από το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό έγγραφο, που φέρνει στο φως ο δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων Βαγγέλης Λαμπρόπουλος.


Όπως αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης:

«Υποστολή σημαίας. Δυστυχώς, λόγω ατυχών και άστοχων ενεργειών και μη, της κουρασμένης και αναποτελεσματικής δημοτικής αρχής, αφαιρούνται με ανυπολόγιστες συνέπειες οι γαλάζιες σημαίες στο Κονδύλι και στο Τολό επειδή έως και σήμερα δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες. Ουδέν έτερο σχόλιο επιτρέπεται».


Πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Δήμου Ναυπλιέων, μετά από αυτή την ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη στην πιο κρίσιμη καμπή της θερινής περιόδου.

anagnostis.org

powered by social2s