Προσοχή τηλεφωνικές απάτες - Ζητούν κωδικούς e-banking παριστάνοντας υπαλλήλους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 Προσοχή τηλεφωνικές απάτες - Ζητούν κωδικούς e-banking παριστάνοντας υπαλλήλους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εξακολουθούν οι απόπειρες εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους που τους καλούν τηλεφωνικά υποστηρίζοντας ότι είναι υπάλληλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ζητώντας κωδικούς e-banking προκειμένου, δήθεν, να τους καταβληθούν πληρωμές

για έργα ή υπηρεσίες προς την Περιφέρεια.

Η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας επανέρχεται με ανακοίνωσή της, εφιστώντας στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην πέσουν θύματα απάτης. Επισημαίνεται, ειδικότερα, στην εν λόγω ανακοίνωση:

“Το τελευταίο διάστηµα, άτοµα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν µε την Περιφέρεια παρακολουθούν την ανάρτηση χρηµατικών ενταλµάτων πληρωμής στο ‘Διαύγεια’, επικοινωνούν τηλεφωνικά µε τους δικαιούχους και προσποιούµενοι ότι είναι υπάλληλοι της Περιφέρειας ζητούν κωδικούς e-banking για να προβούν δήθεν σε πληρωμές.

Εφιστούµε την προσοχή όλων των δικαιούχων, προμηθευτών, αναδόχων κλπ ότι πρόκειται για απάτη και σε καµία περίπτωση να µην δίνουν προσωπικά στοιχεία και κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών.

Επισημαίνεται ότι από τις οικονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου ΠΟΤΕ δεν ζητούνται κωδικοί τραπεζικών λογαριασμών για τις οικονομικές συναλλαγές”.

powered by social2s