Σύσκεψη για τα αρδευτικά έργα της Αργολίδας

Σύσκεψη για τα αρδευτικά έργα της Αργολίδας

Στην προσπάθεια που γίνεται από την περιφερειακή Αρχή για την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας

στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο σήμερα, Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, με αντικείμενο την λειτουργία των υφιστάμενων εγγειοβελτιωτικών έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και η εξέταση τρόπων αναβάθμισής τους.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η σημερινή σύσκεψη -παρουσία εκπροσώπων από τα Δ.Σ. του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ της Αργολίδας, αλλά και φορέων αγροτών, γεωπόνοι κ.α- είναι η πρώτη από μια σειρά ανάλογων συσκέψεων που θα οργανώσει ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, προκειμένου να καταγραφεί η κατάσταση και να γίνει επεξεργασία προτάσεων.

Με την ολοκλήρωση του κύκλου των πιο πάνω συναντήσεων, θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη, με την συμμετοχή και του περιφερειάρχη, στην οποία θα εξεταστούν οι προτάσεις και οι δυνατότητες χρηματοδότησής τους από την Περιφέρεια.

“Η Περιφέρεια στηρίζει τον πρωτογενή τομέα σε όλο το φάσμα του, γεωργική παραγωγή, κτηνοτροφία, αλιεία” τόνισε καταλήγοντας ο Π. Νίκας, ο οποίος ζήτησε να ερευνηθούν σε βάθος όλα τα ζητήματα που υπάρχουν και να υπάρξει σχετική εισήγηση.

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Στη σημερινή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεννόηση του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στ. Αναστασόπουλου και τουυ αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη -παρουσία και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννη Μαλτέζου και του εντεταλμένου για τον Αθλητισμό περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Μαντζούνη- συζητήθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που αφορούν τον ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας, το αντλιοστάσιο Ανάβαλου καθώς και τα ζητήματα των 14 ΤΟΕΒ της Αργολίδας, όπως επίσης θέματα επισκευών αντλιοστασίων, λειτουργίας αρδευτικών δικτύων, οικονομική κατάσταση, οφειλές προς ΓΟΕΒ κλπ.

Επίσης συζητήθηκαν οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν για να καταστούν τα δίκτυα λειτουργικά, εν όψει και της επερχόμενης καλλιεργητικής περιόδου, ενώ εξετάστηκαν και ζητήματα υφιστάμενων μελετών για την υλοποίηση εγγειοβελτιωτικών έργων, η ωρίμανση και η αδειοδότησή τους, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις χρηματοδότησης.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΓΟΕΒ, οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΑΟΚ και της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων Αργολίδας.

powered by social2s