Διαβούλευση- Νέο ΕΣΠΑ: Κυρίαρχο ζητούμενο το νέο Νοσοκομείο Αργολίδας

Διαβούλευση- Νέο ΕΣΠΑ: Κυρίαρχο ζητούμενο το νέο Νοσοκομείο Αργολίδας

Συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή 11 Ιουνίου η διαβούλευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, με τη συμμετοχή εκπροσώπων

φορέων υγείας της Περιφέρειας.

Αναφερόμενος ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στο θέμα, επισήμανε και πάλι ότι οι διαθέσιμοι πόροι της Περιφέρειας, τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είναι ελάχιστοι σε σχέση με τις υφιστάμενες ανάγκες της.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που προσφέρουν τα νοσοκομεία, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας, επισημαίνοντας την ανάγκη για τη συνεχή υποστήριξη του έργου τους.

Σημείωσε επίσης, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης ότι η δημιουργία Νομαρχιακού Νοσοκομείου στην Αργολίδα αποτελεί βασικής προτεραιότητας ζήτημα, προσθέτοντας ότι όσον αφορά στον τομέα της υγείας θα πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση των αναγκών, εστιάζοντας παράλληλα στην απαίτηση για τον σχεδιασμό μονάδας Ακτινοθεραπείας καθώς και στην παροχή βοήθειας προς τις νοσοκομειακές μονάδες σε θέματα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης συνέδεσε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας με την αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση μετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο εντεταλμένος για θέματα Υγείας περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Σκαντζός, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βασίλης Διαμαντόπουλος, οι διοικητές του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τάσος Τζανής, του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρης Καρπούζης και του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας Εύη Παπαγεωργίου καθώς και ο Γιάννης Κουκουφιλίππου ως εκπρόσωπος του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας. Συμμετείχαν επίσης, ο διευθυντής της ΕΥΔΕΠ Αντώνης Ψαράκης με στελέχη της υπηρεσίας, ειδικοί σύμβουλοι διαχείρισης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2021 – 2027 καθώς και σύμβουλοι της Περιφέρειας.

powered by social2s