Η μεγάλη κινητοποίηση το απόγευμα της Τετάρτης 10 Αυγούστου, της Πυροσβεστικής, Λιμενικού και Αστυνομίας που προκάλεσαν οι πολλές τηλεφωνικές
αναφορές πολιτών, για εκρήξεις στην νότια-νοτιοδυτική Αργολίδα, άλλα και από περιοχές της Αρκαδίας, ακόμα και μέσα από την Τρίπολη, δεν απέδωσαν καρπούς για τον εντοπισμό κάποιου συμβάντος.
Σύμφωνα με πληροφορίες όλα συγκλίνουν πως οι εκρήξεις που έγιναν αντιληπτές από πολύ κόσμο, πιθανότατα προέρχονταν από μαχητικά αεροπλάνα που πέταξαν πάνω από τμήμα της Ανατολικής Πελοποννήσου και σε μεγάλο ύψος.
Σε αυτό το σενάριο καταλήγουν και οι ανώτεροι αξιωματικοί και των τριών Σωμάτων που έλαβαν μέρος στις έρευνες. Σε αυτό συγκλίνουν και οι πληροφορίες με καταγεγραμμένα σε φωτογραφίες μαχητικά rafale που πέταξαν λίγο νωρίτερα πάνω από την περιοχή των Καλαβρύτων.
Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν σε πάρα πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα.