Παρέμβαση του πρωθυπουργού για δημιουργία ενεργειακού πανευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης

Παρέμβαση του πρωθυπουργού για δημιουργία ενεργειακού πανευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης

Αναμένεται παρέμβαση του Πρωθυπουργού ενόψει του αυριανού συμβουλίου των υπουργών ενέργειας της ΕΕ.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τα «ενδότερα» της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ετοιμάζεται να παρέμβει στην αυριανή σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ολοκληρωμένη ατζέντα η οποία περιλαμβάνει τρόπους αντιμετώπισης της επερχόμενης ενεργειακής κρίσης καθώς όλα δείχνουν ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να «κόψει» σύντομα τα παιχνίδια που παίζει με το φυσικό αέριο.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, παράλληλα με το εθνικό σχέδιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις και την προετοιμασία για την διασφάλισης της επάρκειας στην εφοδιαστική αλυσίδα του φυσικού αερίου, η Ελλάδα εξακολουθεί να εργάζεται και στη κατεύθυνση κοινής ευρωπαϊκής λύσης.

Σε συνέχεια προτάσεων που είχε καταθέσει ο Κ. Μητσοτάκης το προηγούμενο διάστημα με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των συνεπειών της σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Ευρώπης, αναμένεται μια ακόμη παρέμβαση του Πρωθυπουργού ενόψει του αυριανού συμβουλίου των υπουργών ενέργειας της ΕΕ..

Κεντρική ιδέα της πρότασης του πρωθυπουργού είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης. Στόχος είναι να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις απώλειες που θα προκύψουν σε περίπτωση διακοπής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

powered by social2s