Μετακίνηση εκτός νομού: Απειλές Πέτσα για απαγορεύσεις στους μη εμβολιασμένους

Μετακίνηση εκτός νομού: Απειλές Πέτσα για απαγορεύσεις στους μη εμβολιασμένους

Από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου οι μετακινήσεις προς τη νησιωτική Ελλάδα θα γίνονται με αρνητικό τεστ, μοριακό ή Rapid, ή με το Ευρωπαϊκό ψηφιακό

πιστοποιητικό. Αυτό δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί τελικά και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό για τους ανεμβολίαστους.Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα να ισχύσουν και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό: δηλαδή, να είναι απαραίτητο το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τους εμβολιασμένους πολίτες και το αρνητικό μοριακό ή rapid test για όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

«Δεν αποκλείω τίποτα γιατί ο μήνας Ιούλιος είναι πολύ κρίσιμος, αν θέλει κάποιος να κάνει τις διακοπές του τον Αύγουστο, έχει μέσα στον Ιούλιο κάθε δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο και να τελειώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Πέτσας.Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί μια μικρή μείωση στον ρυθμό των εμβολιασμών. Συγκεκριμένα τόνισε ότι το προηγούμενο διάστημα γίνονταν 115.000 – 120.000 εμβολιασμοί τη μέρα και τώρα είμαστε κάτω από τις 90.000. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε περίπου 30.000 εμβολιασμούς επιπλέον.
Eπισήμανε, ότι αν συνεχιστεί η πτώση στον ρυθμό των εμβολιασμών, η κυβέρνηση θα εξετάσει κάθε εργαλείο που έχει στα χέρια της για να μεγαλώσει το κίνητρο για τους πολίτες.Οι απειλές Πέτσα για απαγορεύσεις στου μη εμβολιασμένους, όσον αφορά τη μετακίνηση εκτός νομού, ήρθε μετά το πρώτο «καμπανάκι» για ανεμβολίαστους με απαγορεύσεις για τα νησιά.

powered by social2s