Σαρηγιάννης: Στα 400.000- 500.000 τα ενεργά κρούσματα - Kορύφωση θανάτων και διασωληνώσεων το επόμενο διάστημα

Σαρηγιάννης: Στα 400.000- 500.000 τα ενεργά κρούσματα - Kορύφωση θανάτων και διασωληνώσεων το επόμενο διάστημα

Την εκτίμηση ότι τα πραγματικά κρούσματα κορονοϊού κυμαίνονται στα 400.000-500.000 έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης

, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση". Ο κ. Σαργηγιάννης εκτίμησε ότι τόσο οι διασωληνώσεις όσο και οι θάνατοι παρουσιάζουν αύξηση, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί.

"Έχουμε να κάνουμε με έναν ιό, ο οποίος είναι εδώ. Δεν έχει αλλάξει τόσο δραματικά και ακόμα μας ταλαιπωρεί. Στέλνει ανθρώπους και στο νοσοκομείο και στις ΜΕΘ", δήλωσε χαρακτηριστικά.


Σημείωσε δε ότι η παραλλαγή Όμικρον 5 "χτυπά" το κατώτερο αναπνευστικό, ωστόσο μπορεί να δώσει και σοβαρότερη νόσηση αν κάποιος έχει υποκείμενα νοσήματα.

"Τα κρούσματα είναι διπλάσια από αυτά που καταγράφονται, γιατί και ο αριθμός των τεστ είναι σχετικά χαμηλός. Τα ενεργά κρούσματα είναι στα 400.000-500.000. Το θέμα είναι ότι οι σκληροί δείκτες, οι θάνατοι, ακόμα και οι διασωληνώσεις έχουν ήδη δώσει μια αύξηση, η οποία περιμένουμε να συνεχιστεί λίγο ακόμα. Αντίστοιχα, θα υπάρχει πτώση στα κρούσματα", κατέληξε.

powered by social2s