Από τις 27 Ιουλίου το απόγευμα η ηλεκτρονική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό

Από τις 27 Ιουλίου το απόγευμα η ηλεκτρονική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό

Από το απόγευμα της 27ης Ιουλίου η ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης θα είναι γεγονός, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης,

Κυριάκος Πιερρακάκης.

Αυτός είναι ο προγραμματισμός και ελπίζουμε ότι θα τηρηθεί απολύτως, είπε ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας χθες στο Forum του "Οικονομικού Ταχυδρόμου, εξηγώντας ότι η χρήση θα είναι τόσο εύκολη όσο ήταν και αυτή με το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

Ο κ. Πιερρακάκης που έχει δώσει πολλές νικηφόρες μάχες για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη εξήγησε ότι προς το παρόν ξεκινάμε με την ταυτότητα και το δίπλωμα που είναι εθνικά έγγραφα, γιατί το διαβατήριο είναι διεθνές έγγραφο και κατ’ επέκταση η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη.


Άλλωστε "δεν μας τιμά η ταυτότητα που έχουμε" είπε γελώντας ο υπουργός, προσθέτοντας ότι είναι από τις χειρότερες της Ευρώπης αισθητικά και λειτουργικά. "Όμως, και δεν θα μασήσω τα λόγια μου, υπολείπεται και σε θέματα ασφάλειας", πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης, ερωτηθείς σχετικά.


Ενοίκια στα ύψη: Ένας στους δύο ενοικιαστές δυσκολεύεται ή αδυνατεί να πληρώσει - Ανησυχητική έρευνα του Eteron
Περιγράφοντας τους στόχους του και τα σχέδια της κυβέρνησης στον τομέα της ψηφιοποίησης του κράτους, ο κ. Πιερρακάκης χρησιμοποίησε μια φράση που, όπως είπε, του άρεσε πολύ. Με το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον covid-19 "άρχισε η πολιτογράφησή μας στο μέλλον", είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους θα γίνουν αρκετά βήματα ακόμη στην κατεύθυνση αυτή, με το σχέδιο για τον Ενιαίο Αριθμό Μητρώου να έχει δρομολογηθεί.

powered by social2s