Σχολεία - Οι τρεις ημερομηνίες "κλειδιά": Πότε κλείνουν για καλοκαίρι και πότε ανοίγουν τον Σεπτέμβρη

Σχολεία - Οι τρεις ημερομηνίες "κλειδιά": Πότε κλείνουν για καλοκαίρι και πότε ανοίγουν τον Σεπτέμβρη

Τρεις ημερομηνίες κλειδιά για τη λήξη του φετινού σχολικού έτους, ένα "σχέδιο έκτακτης επαναφοράς" για την κάλυψη των κενών στη διδακτέα ύλη και έναν

αυστηρό κανόνα για το άνοιγμα των σχολείων με self test από τη Δευτέρα 10 Μαΐου έχει θέσει ως προτεραιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Τη Δευτέρα είναι η επίσημη πρώτη της επανέναρξης των μαθημάτων για όλες τις τάξεις όλων των βαθμίδων. Απαραίτητη προϋπόθεση για μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι τα self test. Όπως σημείωσε σήμερα, Σάββατο, μιλώντας στο Open η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, "ανοίγουν με τις ίδιες προϋποθέσεις που άνοιξαν τα Λύκεια. Δηλαδή με αποστάσεις, μάσκες, self test κτλ" κι επισήμανε πως "όσοι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν self test, θα έχουν κυρώσεις, ακόμα και μείωση μισθού".


Σαββατοκύριακο ελευθερίας με ανοιχτές οργανωμένες παραλίες και εστίαση - Το χρονοδιάγραμμα της άρσης του lockdown
Από τη Δευτέρα ανοίγουν εκτός από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, και τα φροντιστήρια. Όπως ανάφερε η υφυπουργός, τα φροντιστήρια θα ανοίξουν μόνο για τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών θα ανοίξουν για όσους δίνουν εξετάσεις γλωσσομάθειας.


Οι τρεις ημερομηνίες - κλειδιά
Για το τέλος της σχολικής χρονιάς και την έναρξη της νέας η υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι:

Τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν στις 25 Ιουνίου
Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα κλείσουν στις 11 Ιουνίου
Στις 14 Ιουνίου θα αρχίσουν και οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΓΕΛ
Για δεύτερη χρονιά, ακολουθήθηκε από το υπουργείο Παιδείας το μοντέλο της ματαίωσης των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων.

Σχολείο
Ενδεχόμενο έναρξης μαθημάτων νωρίτερα τον Σεπτέμβριο
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής να αποτιμήσει τα κενά που υπάρχουν από την έως τώρα εκπαιδευτική διαδικασία. Θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξει, όπως έγινε και πέρσι, ένας επαναπροσδιορισμός της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο.

Δηλαδή εκτάκτως τα σχολεία να ανοίξουν λίγες μέρες νωρίτερα -με πιθανότερο σενάριο την έναρξη των μαθημάτων μια εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι συνήθως- προκειμένου να κερδηθεί η χαμένη ύλη.

"Υπάρχει σκέψη η σχολική χρονιά να ξεκινήσει νωρίτερα τον Σεπτέμβρη" δήλωσε η Ζ. Μακρή, ενώ και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε δηλώσεις της δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο προκειμένου να κερδηθεί περισσότερος χρόνος. "Ο λόγος που τα σχολεία μπορεί να ανοίξουν νωρίτερα είναι για να κερδηθεί περισσότερος χρόνος, καθώς φέτος ήταν κλειστά σχεδόν όλη τη χρονιά" είχε πει.

 

 

powered by social2s