"Τρέχει και δεν φτάνει" τώρα ο Κικίλιας: Αμοιβή 2.000 ευρώ σε ιδιώτες γιατρούς για να ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία

"Τρέχει και δεν φτάνει" τώρα ο Κικίλιας: Αμοιβή 2.000 ευρώ σε ιδιώτες γιατρούς για να ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία

Έκκληση απευθύνει το υπουργείο Υγείας δίνοντας κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν την μάχη κατά του κορονοϊού, καθώς το σύστημα Υγείας βρέθηκε απροετοίμαστο για την κορύφωση του

3ου κύματος της πανδημίας και δοκιμάζεται σκληρά. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του και οι κλίνες σε ΜΕΘ λιγοστεύουν επικίνδυνα.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας τρέχει και δεν φτάνει τώρα και ζητά με επιστολή του από τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη, να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι συμβεβλημένοι γιατροί του Οργανισμού να ενισχύσουν τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.


Τα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς είναι σημαντικά:


Μηνιαία αμοιβή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, η οποία δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Επιπλέον προβλέπεται και αμοιβή για τη συμμετοχή τους σε εφημερίες (εφόσον συμμετέχουν) ίση με αυτή του Επιμελητή Β’, ενώ προβλέπεται και σημαντική μοριοδότηση στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων του Ε.Σ.Υ. αντίστοιχη όσων υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές για όσους συνεργαστούν (αφορά μόνο όσους ιατρούς συνεργαστούν με το Ε.Σ.Υ. δυνάμει του δέκατου τέταρτου άρθρου της από 13.4.2020 ΠΝΠ, η οποία κυρώθηκε με το αρ. 1 του ν.4690/2020).

powered by social2s