Αλεξάνδρα Κωστοπούλου: Πάμε γιατί…

Αλεξάνδρα Κωστοπούλου: Πάμε γιατί…

photo1

Πάμε ΓΙΑΤΙ:

• Απαίτηση των Ελλήνων πολιτών, είναι η απελευθέρωσή μας από την εξάρτηση, που έχει τη ρίζα της στην αιχμαλωσία των δημοκρατικών μας θεσμών. Αιχμαλωσία από μηχανισμούς ενός οικονομικού, πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου.
• Τα σοσιαλιστικά, σοσιαλδημοκρατικά, δημοκρατικά, οικολογικά και εργατικά κινήματα, συνέβαλαν καθοριστικά στην κατάκτηση και θεμελίωση βασικών πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
• Τοποθετούμαστε με ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα στο διεθνές και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
• Είμαστε απέναντι σ’ αυτούς που διψάνε απλώς για την εξουσία, είμαστε με εκείνους που παλεύουν για μία κοινωνία αξιών.
• Δεν πρέπει ποτέ ξανά ο λογαριασμός να σταλεί στην επόμενη γενιά.
• Ότι κι αν κερδίσουμε, στη διαπραγμάτευση που όποια κυβέρνηση κάνει με τους εταίρους μας, πρώτιστη ευθύνη – δική μας ευθύνη – είναι να συνεχίσουμε να αλλάζουμε ριζικά τη χώρα μας. H εξάρτησή μας ξεκινά από τις δικές μας αδυναμίες, όχι έξωθεν.
• Γιατί πρέπει να αποκτήσουμε φωνή και δύναμη όλοι εμείς οι χιλιάδες πολίτες που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες που ως σήμερα αισθανόμαστε πολιτικά άστεγοι γιατί δεν μας εκφράζουν κόμματα ή κομματικές ηγεσίες. Πολίτες που θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε, με τη φωνή μας, τη συμμετοχή και αυτο-οργάνωσή μας, το νέο κοινό πολιτικό μας σπίτι, το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών..
• Θέλουμε να γίνουμε η αλλαγή που πρεσβεύουμε. Θέλουμε το Κίνημά μας να μην επαγγέλλεται απλά αλλά και να πράττει σύμφωνα με τις αρχές του.

Πάμε μαζί
Για την επανάσταση του αυτονόητου!
Για μια Ελλάδα αξιών, δικαιοσύνης, δημιουργίας

Αλεξάνδρα Κωστοπούλου
Υποψήφια Βουλευτής Αργολίδας
με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

photo1202Μεγάλωσα μέσα σε μια ενεργά πολιτικοποιημένη οικογένεια και γαλουχήθηκα με την άποψη αυτή η οποία έγινε και τρόπος ζωής για μένα. Έτσι διαμορφώθηκε και η διαδρομή μου ως σήμερα.

Ξεκίνησα από το Αδάμι, ένα ορεινό χωριό του Δήμου Επιδαύρου, σπούδασα στην Αθήνα Πολιτικές Επιστήμες, εργάστηκα σε διάφορες υποστηρικτικές θέσεις ως δημοσιογράφος, συντάκτρια, γραμματέας.

Έζησα την εμπειρία της αναζήτησης εργασίας στην Αθήνα της κρίσης και τις συνθήκες εργασίας που βιώνει ένας νέος που ξεκινά την καριέρα του εργαζόμενη κυρίως στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Αργότερα εργάστηκα ως stagier στo Δήμο Ναυπλιέων.

Το 2011 πέρασα την πόρτα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλες και για λιγότερο από ένα χρόνο εργάστηκα στο οπτικοακουστικό τμήμα, ως δημοσιογράφος ακολουθώντας τις Επιτροπές και την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου στις συνεδριάσεις τους.

Πήρα την απόφαση να επιστρέψω γιατί θεώρησα ότι στη χώρα που γεννήθηκα ήθελα να ζήσω και να δουλέψω, έτσι επέστρεψα στην Αργολίδα και τα τελευταία 2 χρόνια δουλεύω στην Αναπτυξιακή μη Κερδοσκοπική εταιρεία του Επιμελητηρίου Αργολίδας, όπου συμμετέχω στο σχεδιασμό και την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Παράλληλα παρακολούθησα επιτυχώς και απέκτησα το Master στην Οικονομική Ανάλυση του τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εστιάζοντας το ενδιαφέρον μου στον Τουρισμό και εκπονώντας τη διπλωματική μου εργασία με θέμα την αειφόρο ανάπτυξη και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην Αργολίδα. Είμαι μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου. Είμαι μέλος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου Επιδαύρου.

Τηλ. 697 699 7341
E-mail: alexakostopoulou@gmail.com
Facebook: Alexandra Kostopoulou

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *