Ποιες τροφές μας κρατούν ζεστούς στο κρύο;

Ποιες τροφές μας κρατούν ζεστούς στο κρύο;

Πολλοί είναι οι τρόποι που χρησιμοποιούνται για την διατήρηση και την αύξηση της θερμοκρασίας ώστε να υπάρξει ανοχή στο κρύο. Αν δεν θέλετε φυσικά να κυκλοφορείτε ντύμενοι με αμέτρητα ρούχα ή να μην κλείνετε ποτέ τη θέρμανση στο σπίτι σας, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να ζεσταθείτε.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν κάποιες τροφές που με ορθή κατανάλωση μπορούν να σας βοηθήσουν να ζεσταθείτε λίγο παραπάνω τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Δείτε τις τροφές που μας κρατούν ζεστούς στο κρύο:

Σούπες
Είναι ιδανικές σε καθημερινή κατανάλωση τις κρύες ημέρες του χειμώνα, καθώς είναι ένα γεύμα με χαμηλό θερμιδικό φορτίο, πλούσιες σε νερό που συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού και μπορεί να αποτελεί πρώτο πιάτο συνοδευτικά ή κυρίως γεύμα όταν περιέχει κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, τυρί, ή φασόλια.

Καυτερά μπαχαρικά
Ενισχύουν τον βασικό μεταβολισμό μέσω της αύξησης των καύσεων λόγω της αυξημένης θερμογεννετικής δράσης τους.

Αποξηραμένα φρούτα- δαμάσκηνα, σύκα, ξηροί καρποί και σταφίδες
Αποδίδουν συμπυκνωμένη μορφή ενέργειας κρατώντας τα επίπεδα των καύσεων σταθερά με αποτέλεσμα τη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας του οργανισμού.

Αλκοόλ
Προσθέστε στη διατροφή σας καθημερινά μικρή έως μέτρια ποσότητα αλκοόλ, που αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα ποτήρι κρασί ή ένα κουτάκι μπύρας.

healthpro.gr

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 23 χρόνια στην ενημέρωση, 7 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: gmoustair@gmail.com – giomoustair@gmail.com – 6945984769 – 6998208172

para

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *