ΝΑΥΠΛΙΟ: Πυροβολησε τον σκυλο των γειτονων επειδη του εφαγε τις κοτες!

ΝΑΥΠΛΙΟ: Πυροβολησε τον σκυλο των γειτονων επειδη του εφαγε τις κοτες!

photo

Σοβαρά παράπονα από τη συμπεριφορά του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπλίου έχουν οι ιδιοκτήτες του σκύλου. Το ζευγάρι αναζητούσε τον σκύλο του, ο οποίος εξαφανίστηκε από την αυλή του σπιτιού του στο χωριό Άγιος Αδριανός στο Ναύπλιο στις 12 Νοεμβρίου. Την ίδια μέρα ένας γείτονάς τους πυροβόλησε και σκότωσε έναν σκύλο ράτσας Ροτβάιλερ, ίδιο με το δικό τους!

Η Βασιλική Νούσα που επικοινώνησε με το www.zoosos.gr εξήγησε ότι ο Μάτριξ ήταν το ένα από τα τρία σκυλιά τους και ζούσε σε περιφραγμένο χώρο στην αυλή του σπιτιού τους.

Άγνωστο πως στις 12/11 το σκυλί εξαφανίστηκε από την αυλή, ενώ εκείνη και ο σύντροφος της απουσίαζαν. Από την Τετάρτη το μεσημέρι ως την Παρασκευή το βράδυ έψαχναν τον Μάτριξ, ο οποίος παρέμενε άφαντος, μέχρι που άκουσαν από τον περίγυρο ότι ένας γείτονας – που μένει απέναντι από το σπίτι τους – πυροβόλησε και σκότωσε ένα Ροτβάιλερ με κυνηγετική καραμπίνα επειδή εισέβαλε στο κοτέτσι του και του έφαγε τις κότες.

Ο ίδιος ο δράστης, όπως έγινε γνωστό, κάλεσε την Αστυνομία για να καταγράψει το συμβάν και στους αστυνομικούς του Α.Τ. Ναυπλίου ο δολοφόνος του ζώου ισχυρίστηκε ότι το Ροτβάιλερ, του σκότωσε 40 κότες και πήγε να του επιτεθεί.

Οι ιδιοκτήτες του εξαφανισμένου ζώου μόλις πληροφορήθηκαν τι έχει συμβεί πήγαν στο Α.Τ. Ναυπλίου. Εκεί τους έδειξαν φωτογραφίες από κάποιες νεκρές κότες και τους είπαν ότι κατά δήλωση του δράστη ήταν 40 (!) τα πτηνά, τα οποία θανατώθηκαν από τον σκύλο. Τους έδειξαν όμως και φωτογραφίες του νεκρού Ροτβάιλερ.

Το ζευγάρι, που αναγνώρισε το ζώο του, ζήτησε από τους αστυνομικούς να ελεγχθεί το πτώμα του σκύλου καθώς το δικό τους Ροτβάιλερ έφερε και τσιπάκι με τα στοιχεία τους αλλά και τατουάζ από τον εκτροφέα.

Η κα Νούσα εξήγησε στο www.zoosos.gr: «Όταν πήγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπλίου να διερευνήσουμε την υπόθεση και να διαπιστώσουμε αν όντως ήταν ο δικός μας σκύλος, εκτός από την επίπληξη την οποία δέχτηκα σχετικά με τον όρο “δολοφονία”, που χρησιμοποίησα αναφερόμενη στο συμβάν θανάτωσης του σκύλου μας, μας ενημέρωσαν ότι δεν είχαμε κανένα δικαίωμα να μάθουμε περισσότερα για την υπόθεση εφόσον δεν εξακριβώνεται ότι είμαστε οι ιδιοκτήτες του.

Μας έδειξαν φωτογραφίες από το συμβάν και εμείς αναγνωρίσαμε τον Μάτριξ ως το νεκρό σκυλί αλλά αυτό όπως μας είπαν δεν αρκεί. Μας εξήγησαν ότι έπρεπε να γίνει αναγνώριση του ζώου από κοντά προκειμένου να ταυτοποιηθεί ότι πρόκειται για τον δικό μας. Οι φωτογραφίες, που μας παρουσίασαν, έδειχναν και κάποιες νεκρές κότες στο χώρο του κοτετσιού.

Μας είπαν μάλιστα ότι το πτώμα του ζώου το είχαν στείλει για νεκροψία στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας. Όμως η Κτηνιατρική Υπηρεσία, στην οποία απευθυνθήκαμε, μας παραπέμπει στην Αστυνομία και από το Α.Τ. Ναυπλίου μας λένε ότι δεν γνωρίζουν που βρίσκεται το πτώμα του σκύλου!

Την επόμενη μέρα της εξαφάνισης του Μάτριξ εμείς κάναμε σχετική δήλωση απώλειας και στην κτηνίατρο αλλά στη συνέχεια και στο Α.Τ. Ναυπλίου προκειμένου να ζητήσουμε να γίνει έλεγχος στο νεκρό Ροτβάιλερ καθώς το δικό μας ζώο μας φέρει μικροτσίπ με τα στοιχεία μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο δράστης είπε ψευδώς ότι ο σκύλος που πυροβόλησε, θανάτωσε 40 κότες ώστε το έγκλημα του να γίνει αποδεκτό από την Αστυνομία και να δικαιολογηθεί η πράξη του ως φυσιολογική αντίδραση.

Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι το ζώο πήγε να του επιτεθεί. Ο σκύλος μας όμως ήταν ένα πολύ φιλικό ζώο και με τους ανθρώπους και με τα παιδιά και με τα άλλα ζώα και αυτό το γνωρίζουν εκτός από εμάς, η κτηνίατρός μας, οι εκπαιδευτές του αλλά και κάτοικοι του Ναυπλίου που τον γνώριζαν.

Είμαστε απίστευτα κλονισμένοι από το περιστατικό και πολύ περισσότερο επειδή πιστεύουμε ότι ο σκύλος μας κατέληξε στα σκουπίδια και δεν μας δίνουν καν την ευκαιρία να τον θάψουμε!

Αυτή την στιγμή νιώθουμε μεγάλο πόνο για την απώλεια του σκύλου μας γιατί όποια διαδικασία και αν ακολουθηθεί, το “παιδί” μας δεν γυρίζει πίσω» τονίζει η κα Νούσα.

Η δικηγόρος του ζευγαριού Καλλιόπη Πετζετάκη επικοινώνησε με το www.zoosos.gr και εξήγησε ότι οι ιδιοκτήτες του Μάτριξ θα καταθέσουν καταγγελία στο δολοφόνο του σκύλου, αλλά θα κινήσουν και όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε βεβαιωθεί εις βάρος του διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, όπως ο νόμος προβλέπει.

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

2 Comments

  • Nik28. Nov, 2014

    Ευθύνη για τις κότες δεν υπάρχει; Αν όχι γιατί όχι. Οι κότες δεν χρήζουν προστασίας μέσω διοικητικών προστίμων; Κάπως μονόπλευρη και λειψή ζωοφιλία αλά γκρέκα ακούγεται.

  • tom03. Jun, 2016

    Ο επίλογος μιας ανείπωτης τραγωδίας που συγκλόνισε τόσο την τοπική κοινωνία της Κοζάνης όσο και το πανελλήνιο γράφτηκε σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το kozan.gr, στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Κοζάνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 5χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του έπειτα από άγρια επίθεση που δέχτηκε από σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ. Τραγική φιγούρα η μητέρα που αποχαιρέτησε το μικρό της αγγελούδι.

    Ο 72χρονος ιδιοκτήτης των δύο ροτβάιλερ κατηγορείται από τον εισαγγελέα στον οποίο απολογήθηκε σήμερα για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *