Οι Σπέτσες δεν αφήνουν το καλοκαίρι να τελειώσει

Οι Σπέτσες δεν αφήνουν το καλοκαίρι να τελειώσει

Spetses

Οι Σπέτσες είναι ένα περίεργο νησί. Μοιάζει με την ωραία γκόμενα του σχολείου, που έχει ζήσει εποχές μεγάλης πέρασης και απόλυτης αποθέωσης από αγόρια ίδιας και κυρίως μικρότερης ηλικίας, αλλά στην πορεία, όταν τα αγόρια έγιναν άντρες, βγήκαν από τη μεγάλη πόρτα του σχολείου, είδαν ότι υπάρχουν κι άλλες γυναίκες εκεί έξω και οι περισσότερες από τις queens του άρχισαν να κατεβαίνουν ένα-ένα τα σκαλιά της υστεροφημίας.

Κάπως έτσι και το νησί της Μπουμπουλίνας, έχει αποτελέσει για τους περισσότερους από τους τωρινούς 35αρηδες, 30αρηδες, αλλά και 25αρηδες τον πρώτο προορισμό χωρίς γονείς και άλλα οικογενειακά βάρη – περιορισμούς. Η επιστήμη δεν έχει βρει ακόμη το λόγο, για τον οποίο η πλειοψηφία των γονέων έχουν πει “άντε, πήγαινε” στον 16χρονο γιο τους, ο οποίος απαιτούσε να κόψει το λώρο των διακοπών με την οικογένειά του, πηγαίνοντας είτε στα 90s, είτε στα 00s στις Σπέτσες.

Μπορεί να ήταν η απουσία αυτοκινήτων, το ότι την περπατάς μέσα σε 30-35 λεπτά (και να το κάνεις αυτό, μην βαρεθείς, απλά πρόσεχε τα άλογα και τις άμαξες που περνάνε λες και είσαι στο Τέξας του 1860), πάντως κάτι στον αέρα των Σπετσών προσκαλούσε τους 16χρονους και ηρεμούσε τους 50χρονους. Στη συνέχεια, όμως, οι 16χρονοι μεγάλωσαν, είδαν ότι υπάρχει η Πάρος, η Μύκονος και οι λοιπές κυκλαδίτικες συνοικίες και οι Σπέτσες ήταν πλέον “για μικρούς”.

Αυτό είναι τεράστιο ψέμα-λάθος. Τα τελευταία (με εξαίρεση λίγο φέτος) χρόνια οι μικροί στις Σπέτσες ήταν σε έλλειψη (είχαν πάρει τα μυαλά τους μυκονιάτικο αέρα) και ο μέσος όρος ηλικίας είχε ανέβει, ενώ το τρίπτυχο σκάφος – 45αρης – πουλόβερ στον ώμο είναι εικόνα που σε ακολουθεί σε όποιο από τα λίγα σοκάκια των Σπετσών στρίψεις.

xalazi.gr

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *