Να τον πίνετε! Ξέρετε πού ωφελεί τους άνδρες ο καφές;

Να τον πίνετε! Ξέρετε πού ωφελεί τους άνδρες ο καφές;

Ο καφές αποτελεί σήμερα αντικείμενο έντονου επιστημονικού ενδιαφέροντος. Ολοένα νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας από αποτελέσματα ερευνών, σχετικά με τα οφέλη του για την υγεία μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα από μια μεγάλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε το Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο του Σιάτλ και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cancer Causes and Control, έρχονται να συσχετίσουν την κατανάλωση καφέ με προστασία από καρκίνο του προστάτη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ερευνητές η κατανάλωση τεσσάρων ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υποτροπής του καρκίνου του προστάτη και την εξέλιξη της νόσου.
Χρειάζεται βέβαια περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί ακριβώς πώς συστατικά του καφέ μπορεί να έχουν θετικές επιπτώσεις κατά του καρκίνου του προστάτη, ωστόσο οι έρευνες εστιάζουν κυρίως σε τρία σημεία :
1) Στην καφεΐνη, που μπορεί να αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων
2) Στα διτερπένια του καφέ, για τον ίδιο λόγο.
3) Στο χλωρογενικό οξύ που βρίσκουμε στον καφέ, καθώς φαίνεται ότι προστατεύει την καταστροφή του DNA.

neadiatrofis.gr

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 24 χρόνια στην ενημέρωση, 8 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: gmoustair@gmail.com – giomoustair@gmail.com – 6945984769 – 6998208172

para

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *