Σαν σημερα “εφυγε” ο Κρανιδιωτης Δημητρης Παπαμιχαηλ (σπανια φωτο)

Σαν σημερα “εφυγε” ο Κρανιδιωτης Δημητρης Παπαμιχαηλ (σπανια φωτο)

Παπαμιχαήλ

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους και ομορφότερους πρωταγωνιστές του ελληνικού σινεμά. Απρόβλεπτος στις εκρήξεις του ταμπεραμέντου του, κοίταζε την κάμερα με μια αδιόρατη ειρωνεία, η βαθιά φωνή του μαγνήτιζε τα κοριτσάκια της εποχής, ενώ η πολυτάραχη προσωπική του ζωή έφερνε συχνά τους συνεργάτες του σε αμηχανία.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ήταν ένας καλός ηθοποιός με μεγάλες εμπορικές επιτυχίες που απέδειξε ότι οι σταρ δεν κατασκευάζονται μόνο από τις δημόσιες σχέσεις. Έκρυθμος δεν είχε καμία διάθεση να τα έχει καλά με ανθρώπους που δεν εκτιμούσε, ακολουθούσε πάντα τον δικό του δρόμο. Είναι ο καθηγητής που όλες οι μαθήτριες ήθελαν για καθηγητή την δεκαετία του 50 και ο άντρας που συνδέθηκε όσο κανένας με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Στη φωτογραφία είναι 11 χρονών το 1945, λίγο μετά τη λήξη του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ζούσε στο Πειραιά, όπου είχε καφενείο ο Κρανιδιώτης πατέρας του και το να γίνει κινηματογραφικός αστέρας φάνταζε τότε μακρινό όνειρό.

Σαν σήμερα, 8 Αυγούστου του 2004 έφυγε για πάντα στo Porto Hydra Village, στο Πλέπι Θερμησίας, μερικά χιλιόμετρα από τον τόπο καταγωγής του…

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *