Πανεμορφες φωτογραφιες απο τη φυση στο Ναυπλιο

Πανεμορφες φωτογραφιες απο τη φυση στο Ναυπλιο

Μεταμορφωση καμπιας σε πεταλουδας στο Ναυπλιο

Πολύχρωμες κάμπιες τρώνε φύλλα από δένδρα στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο. Μετά από μερικές ημέρες οι κάμπιες αυτές θα μεταμορφωθούν σε πεταλούδες μέσα από μία εκπληκτική διαδικασία της φύσης. Δείτε τρεις πανέμορφες φωτογραφίες του Βαγγέλη Μπουγιώτη που τραβήχτηκαν σήμερα το πρωί!

Μεταμορφωση καμπιας σε πεταλουδας στο Ναυπλιο

Η πεταλούδα είναι έντομο της Τάξης των Λεπιδόπτερων και ανήκει σε μία από τις υπεροικογένειες των Hesperioidea (Εσπερίες) ή των Papilionoidea (όλες οι άλλες πεταλούδες). Οι πεταλούδες ανήκουν στο φύλο των αρθρόποδων και την τάξη των εντόμων. Τα είδη τους υπερβαίνουν τον αριθμό των 100.000 σε όλο τον κόσμο.

Έχουν μακριές κεραίες, δύο ζεύγη φτερών καλυμμένα με πολύχρωμα λέπια, διαθέτουν στοματικά μόρια μυζητικού τύπου και οι κεραίες τους ποικίλλουν ανάλογα με το είδος. Η μεταμόρφωσή τους από την στιγμή της γέννησης, σε μορφή κάμπιας (προνύμφες), είναι τεράστια.

Μεταμορφωση καμπιας σε πεταλουδας στο Ναυπλιο

Έχουν σκωληκόμορφο σώμα και μασητικό στοματικό τύπο, ενώ συχνά διαθέτουν μεταξοειδείς αδένες και με τα λεπτά στρώματα μεταξιού που παράγουν, δημιουργούν ένα κουκούλι, στο οποίο εισέρχονται και μετατρέπονται σε χρυσαλίδες. Όταν βγαίνουν από το κουκούλι, έχουν πλέον τη μορφή ενήλικης πεταλούδας. Οι πεταλούδες είναι φυτοφάγες.

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *