Ο Σακης, τα τσιπς, η Επιδαυρος και το show – κοινωνικη αποστολη!

Ο Σακης, τα τσιπς, η Επιδαυρος και το show – κοινωνικη αποστολη!

det_sakiscover_625___

Ο Σάκης Ρουβάς είναι φυσικά ίνδαλμα της πίστας. Ωραίος, χορευτής ικανός, τραγουδιστής και απόλυτα γοητευτικός σκηνικά. Ανήσυχος προφανώς, καλλιτεχνικά, αλλά και προσαρμοστικός στις δυσκολίες των καιρών ελίσσεται με αποτέλεσμα να αστράφτει πάντα το άστρο του!

Μάθαμε λοιπόν, πως το καλοκαίρι που μας έρχεται θα πρωταγωνιστεί σε αρχαίο δράμα και δη στις Βάκχες του Ευριπίδη, έργο αρχετυπικό ες αεί, σε σκηνοθεσία του αγαπημένου παιδιού του καλλιτεχνικού χώρου, Δημήτρη Λιγνάδη. Ο Σάκης Ρουβάς μάλιστα, με τη συγκεκριμένη παράσταση θα εμφανιστεί και στην Επίδαυρο, χώρο ιερό για τα ελληνικά καλλιτεχνικά δρώμενα από τον προηγούμενο αιώνα, με ένα άγριων απαιτήσεων κοινό, που δε διστάζει να αποθεώσει αλλά και να γιουχάρει σε τέτοιο βαθμό, που οι άμαθοι κεραυνοβολούνται. Ο πολυτάλαντος όμως, Σάκης Ρουβάς, θα παρουσιάσει και ένα σόου στον ΑΝΤ1, με περιεχόμενο περισσότερο προσαρμοσμένο στις δύσκολες εποχές μας και όχι τύπου πασπαλισμένης χρυσαλοιφής αλά dancing with the stars.Διαβάζουμε λοιπόν πως «ΗΡΩΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» που θα παρουσιάσει ο κ. Ρουβάς, είναι περισσότερο κοινωνική αποστολή παρά τηλεοπτική εκπομπή και πως στόχος είναι η ενδυνάμωση της προσπάθειας για τον εντοπισμό και την ανάδειξη των ανθρώπων που αξίζει να αποτελούν πρότυπά μας, μέσα από μία σειρά πέντε αφιερωμάτων. Γι’ αυτό και επιλέχτηκε ο Σάκης Ρουβάς, ως ο πιο αγαπημένος Έλληνας καλλιτέχνης «που έχει διακριθεί για την κοινωνική του δράση»! Στο δε τηλεοπτικό σπότ της επικείμενης εκπομπής, ο Σάκης Ρουβάς, περπατά ασπρόμαυρος, σοβαρός, στους δρόμους της Αθήνας. Αν το δεις λίγο αφηρημένα, νομίζεις πως θα εμφανιστεί ξαφνικά, η κορμάρα αστυνομικίνα, να του κάνει, εντελώς σεξιστικά, σωματική έρευνα και να του φάει τα τσιπς, όπως στη διαφήμιση που πρωταγωνιστεί ο σταρ πρόσφατα! Αλλά όχι!

Εδώ, ο Σάκης Ρουβάς δεν οδηγεί κάποιο υπέρ πολυτελές αυτοκίνητο, αλλά περπατά σαν απλός θνητός στο κέντρο (πράγμα που κανονικά πρέπει να ‘χει να το κάνει τουλάχιστον 30 χρόνια, απ’ όταν πρώτο ήρθε από την Κέρκυρα στην Αθήνα!). Στο συγκεκριμένο σποτ ψάχνει μόνος του να βρει ανθρώπους που κάνουν το καλό χωρίς να θέλουν αναγνώριση και επιβράβευση!
Και εδώ έρχεται η απορία: τι έχει πιάσει την τηλεόραση με τα πάντα ιδιοτελή κίνητρα της τηλεθέασης, χωρίς αν όχι να το ξευτελίσει ακαριαία, τουλάχιστον να το προβάλλει, να το αναγνωρίσει, να το επιβραβεύσει με φτηνές κορώνες μελό αυτοπροβολής; Από τη στιγμή που θα παίζει σε ένα μεγάλο κανάλι, πως οι άνθρωποι αυτοί –και ο παρουσιάστης- θα συνεχίσουν να προσφέρουν χωρίς αντίκρισμα ή αναγνώριση; Και δεν είναι επιβράβευση και για τον κ. Ρουβά, η αναγνώριση πως του δίνουν να παρουσιάσει αυτό το πρόγραμμα διότι έχει αναπτύξει μεγάλη «κοινωνική δράση»;

Όχι! Πριν προβληθεί κάτι δε το κρίνουμε! Απλά όπου ακούμε πολλά κεράσια κρατάμε και μικρό καλάθι γιατί αυτά τα περί «κοινωνικής αποστολής», καθημερινών ηρώων και σούπερ σταρ με πολυτελείς συνήθειες που σε εβδομαδιαία βάση σε prime time ζώνη θα κάνουν διαφήμιση ανθρωπιάς, μας φέρνουν τρόμο!

Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα/newpost.gr

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *