Ρυθμιση για τα στεγαστικα δανεια – Ποια τα κριτηρια

Ρυθμιση για τα στεγαστικα δανεια – Ποια τα κριτηρια

stegastika-daneia-660

200.000 νοικοκυριά εκτιμάται ότι θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τα ενήμερα στεγαστικά δάνεια, δηλαδή για τα δάνεια που πληρώνονται κανονικά και δεν είναι σε καθυστέρηση άνω των τριών μηνών.

Συγκεκριμένα οπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους τα ΝΕΑ η ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια θα αφορά περισσότερους από το αρχικό σχέδιο αφού αυξήθηκαν τα εισοδηματικά κριτήρια , η αντικειμενική αξία που πρέπει να έχει το ακίνητο είναι έως 180000 ευρώ αλλά μπαίνουν όρια κινητής και ακίνητης περιουσίας αλλά και ανεξόφλητου υπόλοιπου δανείου.

Τι προβλέπει η ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια

Προβλέπεται αύξηση του εισοδηματικού κριτηρίου πάνω από 25.000 ευρώ και χαμηλότερα από 35.000 ευρώ ανά νοικοκυριό – δημιουργούνται κατά πληροφορίες δύο ή τρεις κλίμακες εισοδήματος και προϋπόθεση είναι το εισόδημα αυτό να είναι μειωμένο, λόγω κρίσης, 35% σε σύγκριση με το 2010

Οι άνεργοι θα πληρώνουν μηδενική δόση για όσο διάστημα έχουν μηδενικό εισόδημα, αλλά η κεφαλαιοποίηση των τόκων αυτής της περιόδου θα γίνεται με επιτόκιο κατά πάσα πιθανότητα με 1,5%

Ως εισόδημα θεωρείται το φορολογητέο, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών που καταλαμβάνει ο δανειολήπτης ως εργαζόμενος

Προβλέπεται τετραετής περίοδος χάριτος με πληρωμή τοκοχρεωλυτικής δόσης, δηλαδή τόκος που θα είναι 1,5% συν πολύ μικρό μέρος του κεφαλαίου Η δόση, πάντως, δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος.

Στη διάρκεια της τετραετούς περιόδου χάριτος, αν το εισόδημα του δικαιούχου αυξηθεί, υποχρεούται σε έναν μήνα να το γνωστοποιήσει στην τράπεζα.

Μία φορά τον χρόνο η τράπεζα έχει το δικαίωμα να καλεί τον δανειολήπτη για έλεγχο εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων.

dikaiologitika.gr

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *