Προγραμματα ΕΣΠΑ 2013 για νεους εως 35 ετων

Προγραμματα ΕΣΠΑ 2013 για νεους εως 35 ετων

Σημερα ανακοινώνονται τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2013 για νέους ανέργους εως 35 ετών,οπού θα αφορούν 62000 νεες θεσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα σήμερα παρουσιάζουν στο υπουργείο Εργασίας Το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων», ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Το σχέδιο ενσωματώνει δράσεις προγράμμματα του ΕΣΠΑ 2013, που απευθύνονται αποκλειστικά στους νέους και τα οποία χρηματοδοτούνται τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), όσο και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Πρόκειται για την πρώτη συντονισμένη, στοχευμένη και αλληλοσυμπληρούμενη δράση για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος της ανεργίας των νέων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας απο τα προγράμματα ΕΣΠΑ για νεους εως 35 ετων υπολογίζεται οτι θα δημιουργηθούν περισσότερες από 62.000 θέσεις εργασίας.

Τα προγράμματα  ΕΣΠΑ αφορούν, επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους, την υποστήριξη της καινοτόμας επιχειρηματικότητας των νέων, την επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο, δράσεις κοινωνικής φροντίδας και την κοινωφελή εργασία στον πολιτισμό και θα απευθύνονται σε νέους ανέργους έως 35 ετών

Τα προγράμματα ΕΣΠΑ για νεους εως 35 ετων περιλαμβάνουν κατάρτιση, εργασιακή εμπειρία για 5 μήνες, ενώ οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες μετά τη λήξη του προγράμματος μαθητείας να προχωρήσουν σε κανονική πρόσληψη για έναν επιπλέον χρόνο.

ΠΗΓΗ:  dikaiologitika.gr

Σημείωση ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: Με νεότερη ανάρτησή μας θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για ΟΛΑ τα προγράμματα.

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

One Comment

  • ΒΙΚΥ ΧΟΝΔΡΟΥ12. Nov, 2013

    υπαλληλος γραφειου

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *