Τατουλης: Να διαλυθουν οι καταυλισμοι των Ρομα στην Πελοποννησο

Τατουλης: Να διαλυθουν οι καταυλισμοι των Ρομα στην Πελοποννησο

Αίσθηση ελπίδας στους πληθυσμούς της υπαίθρου προκάλεσε το αίτημα του περιφερειάρχη Π. Τατούλη προς την Αστυνομική Διοίκηση Πελοποννήσου να διαλυθούν άμεσα οι τσιγγάνικοι καταυλισμοί: «Ζήτησα από τον αρχηγό της αστυνομίας στην Πελοπόννησο να διαλυθούν όλοι οι υφιστάμενοι καταυλισμοί των Ρομά στην Πελοπόννησο» τόνισε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, αναφερόμενος στα φαινόμενα λεηλασίας που παρατηρούνται.

«Διαφορετικά –συνέχισε- η περιφέρεια θα λάβει πολιτικές αποφάσεις αντιμέτρων στην κυβέρνηση εφόσον δεν ληφθούν οι αναγκαίες ενέργειες».

Τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε, θα ξεκινήσει στην Τρίπολη η διαδικασία αντιμετώπισης του προβλήματος και η σύγκληση διεθνούς επιτροπής για τη δημιουργία προγραμμάτων επανένταξης των Ρομά με τη συμμετοχή και της αρμόδιας Ευρωπαίας επιτρόπου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να επιμεριζόμαστε το κόστος καταστροφής της περιφέρειας αφήνοντας τους Ρομά να λεηλατούν τις αγροτικές και τις μεταποιητικές επενδύσεις» και πρόσθεσε:

«Η επένδυση φωτισμού της Ακροκορίνθου, ένα έργο κόστους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιήθηκε επί υπουργίας μου στο υπουργείο Πολιτισμού, έχει ολοκληρωτικά λεηλατηθεί από του ΡΟΜΑ. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε παραπέρα την ιστορία αυτή».

blog.gr

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *