Πρωτοχρονιά: Τα… πρωτότυπα έθιμα που πρέπει να τηρήσετε όπωσδηποτε!

Πρωτοχρονιά: Τα… πρωτότυπα έθιμα που πρέπει να τηρήσετε όπωσδηποτε!

2019: Τύχη, χρήμα και… σ ε ξ   αν τα εφαρμόσετε σωστά!

Καλά τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και τα κάλαντα, αλλά είναι και κάποια άλλα «έθιμα» που πρέπει να ακολουθήσετε, για να πάει καλά η χρονιά!! Διαβάστε και εφαρμόστε κάποιες συμβουλές που θα κάνουν το 2013 την χρονιά σας!

«Καθαρίστε το σπίτι σας»

Μην σας βρει ο καινούργιος χρόνος με βρώμικο πάτωμα. Α, πα,πα,πα! Μεγάλη γρουσουζιά. Το σπίτι πρέπει να «λάμπει», γιατί αλλιώς το νέο έτος θα μπει με… μισό πόδι. Συμβουλή: Πετάξτε την σαβούρα και κάντε χώρο για νέα πράγματα και εμπειρίες!

«Φιληθείτε κάτω από το γκι»

Το φιλί κάτω από το γκι  είναι ξενόφερτο έθιμο. Στην «δύναμη» του πιστεύουν οι βόρειοι λαοί και κυρίως οι Άγγλοι, αλλά επειδή είναι… ωραίο, χριστουγεννιάτικο και αγαπησιάρικο σας το προτείνουμε! Πάρτε λοιπόν τον καλό σας ή την καλή σας και φιληθείτε κάτω από τον ιξό (αυτή είναι η ελληνική ονομασία) και θα έχετε… απογόνους.

«Ανοίξτε τις βρύσες μόλις μπει το νέο έτος»

Μόλις αποχαιρετήσετε τον παλιό χρόνο και καλωσορίσετε το νέο, σπεύστε να ανοίξετε όλες τις βρύσες! Το άφθονο νερό συνδέεται με… άφθονο χρήμα.

«Ανοίξτε (και) τα παράθυρα»

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να ξεπαγιάσετε! Ανοίξτε μερικά παράθυρα από διαφορετικές πλευρές του σπιτιού, προκειμένου να μπει η τύχη από παντού!

«Φορέστε κόκκινο εσώρουχο»

Το κόκκινο είναι κατεξοχήν χρώμα αυτών των εορτών… Το έθιμο ξεκίνησε από την Αμερική, όπου παραμονή Πρωτοχρονιάς όσο και να ψάχνεις κόκκινο βρακί δεν βρίσκεις! Ανάρπαστα γίνονται, σου λέει.  Το έθιμο αυτό αναμένεται να φέρει γούρι στο κρεβάτι σας… Μάλιστα, οι πιο «απελπισμένες» γράφουν και ευχή πάνω!!!

«Κρεμάστε έξω από το σπίτι σας αγριοκρεμμύδα»

Η αγριοκρεμμύδα (καραμπούσι) πρέπει να κρεμιέται στην εξώπορτα του σπιτιού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Θεωρείται σύμβολο αναγέννησης και υγείας, αφού συνεχίζει να βγάζει νέα φύλλα, ακόμη και όταν έχει ξεριζωθεί από την Γη!

«Προσοχή στο… ποδαρικό»

Μεγάλη σημασία πρέπει να δώσετε στο ποιος θα σας κάνει «ποδαρικό». Μην αφήσετε τον οποιοδήποτε να μπει στο σπίτι αν δεν έχει περάσει το κατώφλι το ζωντανό σας «γούρι».

Υπάρχουν πάντα και τα δεν πρέπει:  Η Πρωτοχρονιά δεν πρέπει να σας βρει με «μούτρα», για αυτό προσπαθήστε να μην τσακωθείτε, με χρέη (δύσκολο αυτό ειδικά φέτος) και με…  χρωστούμενα από τρίτους (κοινώς μην δανείζετε εκείνες τις ημέρες).Βάλτε τα σε εφαρμογή και σας βλέπω το 2019 ζευγαρωμένους, διάσημους και… ζάμπλουτους!

Καλή Χρονιά!!!

Πηγή: Κοντού Κατερίνα/star.gr

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 25 χρόνια στην ενημέρωση, 10 χρόνια στο διαδίκτυο.

paratiritisargolida

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *