Η χημεια αναμεσα σε εργοδοτη και υποψηφιο οδηγει στην προσληψη!

Η χημεια αναμεσα σε εργοδοτη και υποψηφιο οδηγει στην προσληψη!

Τα κριτήρια στα οποία οι εργοδότες εστιάζουν όταν επιλέγουν έναν υπάλληλο μοιάζουν πολύ με εκείνα με τα οποία διαλέγουν έναν φίλο ή ακόμη και έναν σύντροφο!

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Ένωσης, το «American Sociological Review».

«Φυσικά οι εργοδότες αναζητούν ανθρώπους που έχουν τα βασικά προσόντα», εξηγεί η επικεφαλής ερευνήτρια Lauren Rivera, επίκουρος καθηγήτρια management και κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Northwestern. «Πέρα από αυτό, όμως, οι εργοδότες θέλουν ανθρώπους με τους οποίους μπορούν να δεθούν, με τους οποίους περνάνε καλά μαζί, που μπορούν να γίνουν φίλοι τους ή ακόμη και ερωτικοί τους σύντροφοι. Κατά συνέπεια, οι εργοδότες δεν προσλαμβάνουν πάντα τους πιο ικανούς υποψήφιους».

Η Dr Rivera επισημαίνει ότι με βάση τα συμπεράσματα της έρευνάς της, που βασίστηκαν στην ανάλυση 120 συνεντεύξεων επαγγελματιών που εμπλέκονται στην πρόσληψη υπαλλήλων σε τράπεζες, δικηγορικές εταιρίες και άλλους οργανισμούς, οι εργοδότες επιλέγουν βάσει προσόντων μεν, αλλά με έναν τρόπο που μοιάζει περισσότερο με εκείνον με τον οποίο θα διάλεγαν φίλο ή σύντροφο. Επικεντρώνονται, δηλαδή, σε κοινά σημεία και ομοιότητες, σε ό,τι αφορά στις σπουδές, τα χόμπι, ακόμη στη χημεία που μπορεί να υπάρχει μεταξύ τους!

Πηγή: vita.gr

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *