Συλλογη των αποδειξεων και το 2013 – Κερδιστε εκπτωση φορου

Συλλογη των αποδειξεων και το 2013 – Κερδιστε εκπτωση φορου

Σύμφωνα με το Star.gr, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής (όπου ξεκίνησε χθες η συζήτηση για το νέο φορολογικό) ότι το μέτρο των αποδείξεων θα συνδεθεί με την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ.

Ειδικότερα, η έκπτωση φόρου θα χορηγείται ολόκληρη για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ, ενώ για εισοδήματα μέχρι από 21.001 έως 42.000 ευρώ η έκπτωση θα βαίνει μειούμενη. Για εισοδήματα άνω των 42.001 ευρώ, τέλος, θα μηδενίζεται. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι αποδείξεις να ανέρχονται στο 25% του δηλωθέντος εισοδήματος.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως με διάταξη νόμου θα αποσαφηνίζεται ότι από το 2013 θα εκπίπτει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών.

«Το λυκόφως ή θα γίνει λυκαυγές ή θα καταστραφούμε»

Για δύσκολη χρονιά που μας περιμένει και το 2013 έκανε, εξάλλου, λόγο ο κ. Στουρνάρας, κάνοντας έκκληση για μην υπάρξει εφησυχασμός από τα πρώτα αισιόδοξα σημάδια.

«Το 2013 είναι δύσκολη χρονιά. Το λυκόφως ή θα γίνει λυκαυγές ή θα παραμείνει λυκόφως. Ή θα σωθούμε ή θα καταστραφούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος μάλιστα χρησιμοποίησε και το γνωστό μύθο του Αισώπου για τον τζίτζικα και τον μέρμηγκα για να επισημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει χαλάρωση: «Ήμαστε τζίτζικες για πολλά χρόνια, και γίναμε μέρμηγκες. Πρέπει να παραμείνουμε μέρμηγκες»

Ο ίδιος, μάλιστα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για χαλάρωση των μέτρων, αφού όμως πρώτα πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα το 2013: «Ας φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013. Πιστεύω ότι  μπορούμε να το φθάσουμε και στο τέλος του 2013 να πείσουμε τους εταίρους να μειώσουν και άλλο τα επιτόκια να πέσει το χρέος ώστε να μιλήσουμε για χαλάρωση στο 2014».

 

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *