Ναυπλιο: Νεα βιβλια του Γ.Ρουβαλη – Ανεκδοτα εργα του Α.Αναπλιωτη

Ναυπλιο: Νεα βιβλια του Γ.Ρουβαλη – Ανεκδοτα εργα του Α.Αναπλιωτη
Στη Δημοσία Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» μαζευτήκαμε το  Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2012, οι φίλοι του Αναπλιώτη συγγραφέα Γιώργου Ρούβαλη, στην παρουσίαση των βιβλίων του.
Παρουσιάστηκαν η ποιητική συλλογή Ξεχασμένα Πορτραίτα (Ηριδανός 2010), το βιβλίο διηγημάτων Αναζητώντας τη Σαλώμη (Στοχαστής 2010) και το μυθιστόρημα Ταξίδι στη Χώρα της Κίρκης (Στοχαστής 2012). Τα δύο πρώτα απ’ αυτά αφορούν άμεσα το Ναύπλιο, διότι υπάρχουν πολλά ποιήματα και διηγήματα, που σχετίζονται με την πόλη.
Την παρουσίαση έκαναν ο ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας Δ. Ι. Καραμβάλης,  καθώς και ο Πρόεδρος του Κύκλου Ποιητών κ. Ντίνος Σιώτης, ποιητής και εκδότης των λογοτεχνικών περιοδικών«ΔΕΚΑΤΑ» και «POETIX», και της Κοινωνίας των Δεκάτων. Στίχους ποιημάτων διάβασε η ποιήτρια Μαριάννα Βλάχου.
Ο εκδότης κ. Λουκάς Αξελός, (Εκδ. Στοχαστής και περιοδικό «ΤΕΤΡΑΔΙΑ»), που λόγοι ανωτέρας βιας τον εμπόδισαν να είναι εκεί, όπως είχε προγραμματισθεί, έστειλε ένα ιδιαίτερα διεισδυτικό κείμενο για το έργο του συγγραφέα, που το διάβασε η κυρία Βλάχου.
Ο πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Απόστολος Κοΐνης προλόγισε την εκδήλωση και προανήγγειλε την παρουσίαση, το ερχόμενο Σάββατο ανέκδοτων έργων του Ναυπλιώτη ποιητή Αντώνη Λεκόπουλου (Αναπλιώτη), που εδωρήθησαν στην Δημοσία Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» από την δισεγγονή του (φωτο).
Ρεπορτάζ – Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *