Οι συμβουλες της Κυριακης για το σπιτι…

Οι συμβουλες της Κυριακης για το σπιτι…

Σκεφτήκαμε, μια που σήμερα, Κυριακή, είμαστε… χαλαρά να αρχίσουμε να σας δίνουμε κάποιες απλές αλλά πρακτικές προτάσεις – συμβουλές για το σπίτι…

Προστασία κατά των ιώσεων

Ένας απλός και πολύ αποτελεσματικός τρόπος να προστατευείτε από τους διάφορους ιούς που μας περιτριγυρίζουν, είναι να πλένουμε τα χέρια μας τακτικά με σαπούνι για τουλάχιστον 20-30 δευτερόλεπτα και να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας χωρίςλόγο.

Αρωματισμένο σπίτι

Θέλετε ένα αρωματισμένο σπίτι ; Μπορείτε να αραιώσετε αιθέριο έλαιο (15 σταγόνες) σε μισό λίτρο νερό μαζί με ένα άοσμο καθαριστικό, να βάλετε το διάλυμα σε ένα ψεκαστήρι και να το χρησιμοποιήσετε ενώ ξεσκονίζετε

Καθαρισμός σαλάτας

Tο μαρουλι το σπανάκι και τα χορτα θελουν πολυ καλο πλυσιμο αλλά και η σπατάλη του νερού δεν είναι ό,τι καλύτερο – για αυτό τοποθετήστε τα φυλλα σε νερο μαζι με λίγο ξυδι και αλατι για αρκετά λεπτά και μετά απλά ξεπλύνετε τα ελαφρά

Καθαρισμός δερμάτινων παπουτσιών

Καθαρίστε τα δερμάτινα παπούτσια σας πρώτα με ένα βρεγμένο πανί, αφήστε τα να στεγνώσουν και περάστε μετά με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με λίγο ελαιόλαδα. Αφήστε τα λίγες ώρες και μετά σκουπίστε τα με ένα στεγνό πανί. Το ελαιόλαδο θα βοηθήσει στην καλύτερη συντήρηση τους.

Μυρωδιά σκόρδου στα χέρια

Αν καθαρίσατε σκόρδο και μύρισαν τα χέρια σας, κόψτε μια ντομάτα και τρίψτε τα χέρια σας με αυτήν – αμέσως μετά ξεπλύντε τα και θα νιώθετε σα να μη πιάσατε καν στα χέρια σας σκόρδο..

Κάψατε τη γλώσσα σας;

Έφτασε το φαγητό ζεστό-ζεστό από τον φούρνο και δεν μπορέσατε να συγκρατηθείτε και κάψατε τη γλώσσα σας; Τρίψτε την με μια φέτα λεμονιού και ο χυμός του θα απαλύνει το τσούξιμο αμέσως.

Αρωματίστε τις ντουλάπες σας

Για να αρωματίσετε τις ντουλάπες σας, φτιάξτε μερικές μπαλίτσες από βαμβάκι, ψεκάστε τις με το αγαπημένο σας άρωμα, και, μόλις στεγνώσουν, τοποθετήστε τις στο βάθος των ντουλαπιών και των συρταριών σας.

Κατσαρόλα αντί σίδερου

Αν είστε διακοπές και τα ρούχα σας χρειάζονται επειγόντως σίδερο – που, βεβαίως, δεν διαθέτει ο εξοπλισμός του ενοικιαζόμενου δωματίου σας – δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αντ’ αυτού μια κατσαρόλα που θα της έχετε βάλει λίγο νερό και θα την έχετε ζεστάνει στο μάτι της κουζίνας ή σε γκαζάκι.

…και συνεχίζουμε την επόμενη Κυριακή

adviseme.gr

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *