Επιδομα Θερμανσης Πετρελαιου – Οι Αιτησεις στο gsis.gr

Επιδομα Θερμανσης Πετρελαιου – Οι Αιτησεις στο gsis.gr

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου και οι αιτήσεις για την επιστροφή του φόρου στους δικαιούχους που πληρούν σειρά εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Η εφαρμογή η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων gsis.gr θα ενεργοποιηθεί με μεγάλη καθυστέρηση λόγο τεχνικών προβλημάτων αλλά και αλλαγές στην αρχική απόφαση του υπουργείου οικονομικών.

Θα ενημερωθείτε με πλήρες άρθρο με όλες τις οδηγίες για τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου.

Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης πετρελάιου είναι

Όσοι έχουν ατομικό εισόδημα 25.000 ευρώ και εισόδημα 35.000 για ζευγάρι χωρίς παιδιά. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για καθένα από τα τρία πρώτα προστατευόμενα τέκνα.

Η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας τους δεν υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ για τον άγαμο ή τα 200.000 για τον έγγαμο με πλαφόν τα 120 τ.μ. πρώτης κατοικίας.

Η επιστροφή φόρου θα προσδιορίζεται με γεωγραφικά κριτήρια και με βάση μέγιστη κατανάλωση 5 έως 25 λίτρων πετρελαίου ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας ανάλογα με την περιοχή .

Θα υπάρξει ανώτατο πλαφόν κατανάλωσης αλλά και στην επιστροφή του φόρου ανά γεωγραφική ζώνη.

α. Στην ζώνη Α θα ενταχθούν οι περιοχές Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα και Δράμα οπού θα επιστρέφεται φόρος με πλαφόν τους 3 τόνους και το αντίστοιχο ανώτατο ποσό επιστροφής φόρου στα 900 ευρώ.

β. Στη ζώνη Β θα ενταχθούν οι περιοχές Ευρυτανία, Γιάννενα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα , Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη , Ροδόπη και Έβρο το πλαφόν θα ορίστεί στα 1900 λίτρα και το ανώτατο ποσό της επιστροφής φόρου στα 576 ευρώ.

γ. Στην ζώνη Γ θα ενταχθούν οι περιοχές Αττικής, Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας το πλαφόν ορίζεται στα 1.200 λίτρα και το ποσό του επιστρεφόμενου φόρου στα 360 ευρώ.

δ. Στην ζώνη Δ θα ενταχθούν οι περιοχές Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη το πλαφόν ορίζεται στα 700 ευρώ και το μέγιστο ποσό του φόρου που μπορεί να επιστραφεί ορίζεται στα 210 ευρώ.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *