Καθυστερει το Επιδομα Θερμανσης – Ποτε θα ξεκινησουν οι Αιτησεις

Καθυστερει το Επιδομα Θερμανσης – Ποτε θα ξεκινησουν οι Αιτησεις

Καθυστέρηση υπάρχει στην έκδοση της υπουργικής απόφασης για το επίδομα θέρμανσης με αποτέλεσμα να μην ξεκινούν οι αιτήσεις από τους δικαιούχους του επιδόματος.

Η καθυστέρηση για το επίδομα θέρμανσης οφείλετε σε προβλήματα με την διαδικασία και την διασταύρωση των στοιχείων των δικαιούχων που δεν είχαν τον προηγούμενο χρόνο υποχρέωση να κάνουν φορολογική δήλωση λόγο χαμηλών εισοδημάτων. Η ΓΓΠΣ δεν μπορεί να διασταυρώσει εάν οι παραπάνω είναι πραγματικά δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανση. Το δεύτερο σημαντικό πρόβλημα εντοπίζετε στους ιδιοκτήτες η τους ενοικιαστές διαμερισμάτων με αυτόνομη θέρμανση .

Στην συγκεκριμένες περιπτώσεις η δυσκολία εντοπίζεται στο ότι το επίδομα θέρμανσης προβλέπεται με βάση τα χιλιοστά του διαμερίσματος και κατά συνέπεια δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της πραγματικής κατανάλωσης, με αποτέλεσμα να μπορεί να το εισπράττει ακόμα και αν δεν το δικαιούται και δεν έχει καταναλώσει την ποσότητα που αναλογεί με βάση τα δηλωθέντα χιλιοστά.

Η ΓΓΠΣ αναμένει την υπουργική απόφαση σύμφωνα με δήλωση στο dikaiologitika.gr του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρη Θεοχάρη ώστε να ανοίξει την εφαρμογή στο TAXISNET για το επίδομα θέρμανσης .Αυτό θα συμβεί κατά πάσα πιθανότητα όπως ανέφερε την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και εφόσον υπάρξει λύση στα παραπάνω προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί.. Τα απαραίτητα στοιχεία που θα χρειαστεί ο δικαιούχος για την αίτηση που θα κάνει στο taxisnet για το Επίδομα Θέρμανσης είναι το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός του τιμολογίου η απόδειξης αγοράς του πετρελαίου ,τα χιλιοστά στην περίπτωση πολυκατοικίας, τη διεύθυνση κατοικίας, τον ΑΦΜ και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του, στον οποίο θα γίνεται η σταδιακή πίστωση του ποσού του επιδόματος.

Το επίδομα θέρμανσης θα καταβάλλεται 10-15 μέρες μετά από κάθε αγορά πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης.

Θα σας ενημερώσουμε για την έναρξη της εφαρμογής και θα σας δώσουμε οδηγίες για τις αιτήσεις.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *