Νεα εισοδηματικα κριτηρια για Επιδομα θερμανσης – Αιτησεις απο την Πεμπτη

Νεα εισοδηματικα κριτηρια για Επιδομα θερμανσης – Αιτησεις απο την Πεμπτη

Η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης ώστε οι δικαιούχοι να κάνουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις θα ξεκινήσει το αργότερο έως την Πέμπτη. Αυτό ανακοίνωσε, σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης.

Ο γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε επίσης τα νέα κριτήρια για το επίδομα θερμανσης, που αναμένεται να καλύπτουν περίπου τέσσερα εκατομμύρια νοικοκυριά.

Ειδικότερα τα κριτήρια διαμορφώνονται ως εξής:

Το εισοδηματικό όριο για τους άγαμους αυξάνεται στα 25.000 ευρώ.

Για τους έγγαμους ξεκινά από τα 35.000 ευρώ, με ένα παιδί στα 38.000, με δύο στα 41.000 και με τρία παιδιά φτάνει στα 44.000 ευρώ. Τα εισοδήματα που θα λαμβάνονται υπόψη με τις φορολογικές δηλώσεις εισοδημάτων του 2011.

Στα περιουσιακά κριτήρια αυξάνεται το όριο , για τους άγαμους από 100000 ευρώ αντικειμενικής αξίας αυξάνεται σε 150.000 ευρώ, καθώς και οι οικογένειες από τις 150000 αντικειμενικής αξίας αυξάνεται στις 200.000 ευρώ.

Όσο αφορά την ακίνητη περιουσία για το επίδομα θέρμανσης θα λαμβάνεται υπόψη το ΕΤΑΚ του 2009, το πιο πρόσφατο εκκαθαρισμένο που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Ο κ. Θεοχάρης είπα πως οι εκκαθαρίσεις προχωρούν γρήγορα. Ωστόσο υπάρχει περίπτωση να προκύψει πρόβλημα με πολίτες που πούλησαν σπίτια μετά το 2009.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *