Δουλεια σε 1.650 ανεργους σε Μουσεια & Αρχαιολογικους χωρους

Δουλεια σε 1.650 ανεργους σε Μουσεια & Αρχαιολογικους χωρους

Προσλήψεις με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για ανέργους με επτάμηνη δουλειά σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους από το υπουργείο Πολιτισμού θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του Οκτωβρίου . Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, μέχρι το τέλος του 2012 θα προκηρυχθούν 1.650 θέσεις επτάμηνης δουλειάς και άλλες τόσες στις αρχές του 2013 που θα αφορούν τις ειδικότητες ΠΕ Αρχαιολόγων, ΤΕ Συντηρητών, ΔΕ Φυλάκων-Νυχτοφυλάκων και ΥΕ Εργατών. Τις προσλήψεις θα αναλάβουν φορείς που έχουν ήδη επιλεγεί από τη Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος του ΕΣΠΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ.

Οι αιτήσεις για δουλειά θα γίνονται στους δικαιούχους φορείς και αξιολογούνται από το ΑΣΕΠ ενώ όπως και στην κοινωφελή εργασία θα είναι αρμόδιο για τις προσλήψεις.

Οι άνεργοι που θα επιλεγούν θα εργάζονται με επτάμηνες συμβάσεις, και ο μισθός θα είναι 625 ευρώ μηνιαίως. Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα πρέπει να είναι νέοι άνεργοι έως 35 ετών οι οποίοι είναι καταγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ (μακροχρόνια και βραχυχρόνια άνεργοι, έμποροι και λοιποί επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους τα τελευταία δύο έτη), Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

Η επιλογή για τους ανέργους για δουλειά στα μουσεία και αρχαιολογικούς θα γίνεται από τους δικαιούχους φορείς  με αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης  , βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, ενώ, όπως ισχύει στην πλειονότητα των προγραμμάτων, προτεραιότητα δίνεται σε μακροχρόνια ανέργους.

Θα αναρτήσουμε όλες τις θέσεις για δουλεία σε ανέργους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όταν προκηρυχθούν από τον ΑΣΕΠ.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *