Τι ψαχνει η Διωξη Ηλεκτρονικου Εγκληματος

Τι ψαχνει η Διωξη Ηλεκτρονικου Εγκληματος

Τα περιθώρια για να ξεφύγει κάποιος από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όταν πρόκειται για το Διαδίκτυο στενεύουν.

Και όπως λένε οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον κυβερνοχώρο, τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς, σερφάροντας, γράφοντας ή συζητώντας σε διάφορους ιστοτόπους ή φόρουμ κοινωνικής δικτύωσης δεν λύνονται εύκολα αφού μπορεί ο καθένας να βρεθεί, χωρίς να το γνωρίζει, αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εάν κάποιος εκβιάσει, συκοφαντήσει ή απειλήσει τη ζωή κάποιου (και γίνει αναφορά από άλλα άτομα), να βρεθεί αντιμέτωπος με το Νόμο.

«Στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, δεν υπάρχει απόρρητο», λένε καλά πληροφορημένες πηγές. Κι αυτό σημαίνει ότι εφαρμόζεται η γνωμοδότηση του εισαγγελέα απευθείας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες.

«Από εκεί και πέρα πρέπει να αποδείξει ο κάθε ένας, στην περίπτωση που υπάρχουν καταγγελίες, ότι δεν μιλούσε σοβαρά», συνεχίζουν οι γνώστες του κυβερνοχώρου.

Οι παιδόφιλοι είναι ειδική κατηγορία και πάντοτε είναι στο στόχαστρο των Διωκτικών Αρχών που παρακολουθούν τα διαδικτυακά τους ίχνη και καταγράφουν κάθε κίνησή τους. Όταν δηλαδή, οι αστυνομικοί εντοπίσουν κάποιο περίεργο… στοιχείο, κινητοποιούνται προκειμένου να τους πιάσουν. Το ίδιο συμβαίνει και με αντίστοιχες πορνογραφικές ιστοσελίδες, οι οποίες εντοπίζονται από τους αστυνομικούς. Φυσικά, οι καταγγελίες απλών πολιτών που φθάνουν στην Ασφάλεια, βοηθούν το έργο των Αρχών.

Όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, οι Αρχές έχουν φτάσει στην εξιχνίαση αρκετών υποθέσεων χάρη στη βοήθεια των ανθρώπων που κατήγγειλαν τα περιστατικά και χάρη στο έμπειρο δυναμικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Tromaktiko

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Τel: 6998208172 / 6945984769 - Ε-mail: giomoustair@gmail.com

One Comment

  • γιαννης24. Nov, 2012

    εγω εχω μπλεξει με xakers υπαρχει κανενας που μπωρει να βοηθησει??

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *