Δημαρχος & Αντιδημαρχος Ερμιονιδας βαζουν σε κινδυνο τη δημοσια υγεια

Δημαρχος & Αντιδημαρχος Ερμιονιδας βαζουν σε κινδυνο τη δημοσια υγεια

Ολισθαίνει καθημερινά το δίδυμο Εξουσίας του Δήμου Ερμιονίδας Καμιζή – Κούστα, στις αγκάλες του λαϊκισμού της παραπληροφόρησης και του σκοταδισμού.

Επεκτείνεται με ταχύτατους ρυθμούς  η επικίνδυνη εστία μόλυνσης για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον εξαιτίας της ανεξέλεγκτης χωματερής που δημιούργησαν εντός και εκτός του χώρου δεματοπoίησης των απορριμμάτων.
Αδιαφορούν για τις επιβαρυντικές εκθέσεις των ελεγκτών Περιβάλλοντος-Υδροοικονομίας,για την καταστροφή των γεωτρήσεων, για τα έγγραφα της Περιφέρειας και των Υπουργείων. Ακόμη και για τα πρόστιμα που πληρώνουν οι δημότες. 
   Διεκδικούν άνευ συναγωνισμού το θρόνο του σκοταδιστή με Γκαιμπελιστικές μεθόδους.
   Η τακτική της μη λειτουργίας του δεματοποιητή – αποτέλεσε το λάβαρο της προεκλογικής τους καμπάνιας – και η κατάργηση του δημιούργησε τη νέα χωματερή στα Δίδυμα. Δεν τους αρκούσαν τα 23 στρέμματα τού δεματοποιητή και της καταργημένης χωματερής και ρίχνουν  “χύμα” απορρίμματα εκτός. 
   Κατέστρεψαν το σύστημα πυρόσβεσης. Κάλυψαν και αχρήστευσαν το βιολογικό, τις ζώνες αντιπυρικής προστασίας, δασικές εκτάσεις. ‘Εριχναν και έθαβαν τα επικίνδυνα απόβλητα των Σφαγείων.
ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. 
 Πρωταγωνιστές της καταστροφής (βλ. φωτό), Δήμαρχος και Αντι-Δήμαρχος.
   Αδιαφόρησαν και με πραξικοπηματικές μεθόδους αγνόησαν τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Κρανιδίου, στις οποίες συμμετείχαν και μέλη της παράταξής τους -Λάμπρου, Τσαμαδός, Μπάζος, Φλωρής- (βλ. αποφάσεις Δ.Σ.) 
Μάλιστα, οι  ομόφωνες, για την εγκατάσταση και λειτουργία του δεματοποιητή και το κλείσιμο των ΧΑΔΑ.

 

 

 

Αγνόησαν τις αποφάσεις της Περιφέρειας, Νομαρχίας, Ένωσης Δήμου και Κοινοτήτων, Υπουργείων, τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, την Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και κατευθύνσεις.
   Ποιοι είναι αυτοί που “γράφουν στα παλιά τους υποδήματα” από το Δημότη, εώς τα θεσμικά πρόσωπα και όργανα. Είναι αυτοί που θεωρούν το Δήμο και την παράταξή τους ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ. 
   Πρώτος τη τάξη ο Δήμαρχος κ. Καμιζής, ΑΠΩΝ την επομένη του καταδικαστικού αποτελέσματος από το λαό του Δήμου Κρανιδίου το 2006, παραιτηθείς από τη θέση του Αρχηγού της Αντιπολίτευσης.
   Δεύτερος τη τάξη ο Αντι- Δήμαρχος κ. Κούστας, περιφερόμενος, απών και ενταγμένος (;;;;) στην προοδευτική πατριωτική συμπαράταξη Ερμιονίδας του κ. Καμιζή 20 μέρες πριν τις εκλογές του 2010. Άξιος, πρωτοποριακός, αγωνιστής, επαναστάτης ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΝΕΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ από το Κρανίδι μέχρι την τελευταία γωνιά του Δήμου. ΜΟΛΥΝΕ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ. 
   Η εγκατάσταση του δεματοποιητή (βασισμένη στον Περιφερειακό Σχεδιασμό, τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις – γι’ αυτό και χρηματοδοτήθηκε) αποτελούσε τη μοναδική υλοποιήσιμη, αλλά και μεταβατική περίοδο εώς ότου ολοκληρωθεί η διαχείριση των απορριμμάτων που βασιζόταν στην ανακύκλωση, κομποστοποίηση, επεξεργασία ιλύος και άλλων ρευμάτων αποβλήτων.
   Άμεσος στόχος ήταν το κλείσιμο των χωματερών που υλοποιήθηκε και έβαλε τέλος στις φωτιές, στις διοξίνες και στη μόλυνση του περιβάλλοντος. 
  Από τις 30 Ιουλίου του 2010, πρώτη ημέρα λειτουργίας του δεματοποιητή, καταργήθηκαν οι χωματερές. 
  Η Ερμιονίδα διαγράφηκε από το χάρτη της Πελοποννήσου και της Ελλάδας (βλ. χάρτη ΧΑΔΑ του ΥΠΕΚΑ ).
Ακόμη και στο 2ήμερο ΠανευρωπαΪκό Συνέδριο, τον Ιούλιο του 2012, για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων των Δήμων στο οποίο παρευρέθηκα -δύστυχως, η Δημοτική Αρχή απουσίαζε- η Ερμιονίδα παρέμενε χωρίς χωματερές. Το ίδιο επιβεβαιώνει και η  υπεύθυνη της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Άρτεμις Χατζή, σε συνέντευξή της, λέγοντας “Δεν είναι στη λίστα του Υπουργείου η χωματερή των Διδύμων” .

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *