Τεμπελιά: Το “όπλο” των Ελλήνων για να κατακτήσουν τον κόσμο

Τεμπελιά: Το “όπλο” των Ελλήνων για να κατακτήσουν τον κόσμο

Η εφημερίδα Daily Telegraph δημοσιεύει άρθρο γνώμης του Αυστραλού δημοσιογράφου Joe Hildebrand με τίτλο “The rise and fall of civilisation“…

Ο συντάκτης του άρθρου υποστηρίζει μάλιστα ότι ανακάλυψε από πού ξεκίνησαν όλα τα δεινά που αντιμετωπίζει ο δυτικός πολιτισμός στους σύγχρονους χρόνους “ακολουθώντας βήμα προς βήμα τα χνάρια από τα αρχαία χρόνια”.

Σε μία σύντομη αναδρομή καταγράφει την ιστορία του ελληνικού πολιτισμού ο οποίος υπήρξε “θύμα μιας σειράς βάρβαρων κατακτήσεων, μια ιστορική πορεία που κράτησε ολόκληρους αιώνες, για να φτάσουμε στη γέννηση του σύγχρονου ελεύθερου ελληνικού έθνους, ενός μικρού έθνους, το οποίο με μία κίνηση σάρωσε όλα τα έθνη που το κρατούσαν υπόδουλο στο παρελθόν.

Το όπλο το οποίο χρησιμοποιήθηκε τόσο αποτελεσματικά ήταν η ραστώνη”.

Πιο συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι ο “συνδυασμός ραστώνης και υπέρμετρης γενναιοδωρίας είναι αυτό που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα την ελληνική βιομηχανία του λιανεμπορίου και του τουρισμού”.

Υποστηρίζει, κοινώς, ότι “παρά το εμπορικό δαιμόνιο που διέκρινε τους αρχαίους Έλληνες, οι σύγχρονοι Έλληνες δε δίνουν βάση στην έννοια του κέρδους”.

Χωρίς απόδειξη…

Στη συνέχεια, καταγράφει την προσωπική του εμπειρία κατά τις διακοπές του στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι “στα ελληνικά εστιατόρια αποφεύγουν με κάθε τρόπο να δώσουν απόδειξη για ένα κατά τα άλλα μικρό ποσό κατανάλωσης, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρουν για παράδειγμα δωρεάν επιδόρπιο ή καφέ, καθώς μια τέτοια προσφορά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής κουλτούρας φιλοξενίας”.

“Η υπέρμετρη γενναιοδωρία κυριαρχεί ακόμα και σε βάρος της πολύπαθης ελληνικής οικονομίας, όπου δεν υπάρχει κανένα περιθώριο απώλειας κερδών”, διαπιστώνει ο συντάκτης.

Το αποτέλεσμα, καταλήγει ο ίδιος, είναι να διαμορφώνεται μία κατάσταση, όπου “σε ένα κόσμο εκατοντάδων εκατομμυρίων σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων, οι οποίο θυσιάζουν τον προσωπικό τους χρόνο στις θέσεις εργασίας τους σε καθημερινή βάση, υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που επιβαρύνουν τους πρώτους με την κουλτούρα της απόλυτης ραστώνης που τους διακρίνει”…

news247.gr

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *