Η κωμωδία που κατέληξε σε τραγωδία: Μήτρος και Μητρούσης Νο2 (αυτή τη φορά στο Άργος!)

Η κωμωδία που κατέληξε σε τραγωδία: Μήτρος και Μητρούσης Νο2 (αυτή τη φορά στο Άργος!)

Η ιστορία ξεκίνησε σαν υπόθεση εργασίας, κάποιο μεσημέρι στην παραλιακή, καθώς δυο φιλαράκια, ο Λαλάκης και ο Τάσσος τον ψιλόπαιρναν, έναν υπνάκο… Στην αρχή, όλα έδειχναν πως θα ήταν μια καλή κωμωδία, εξελίχθηκε, όμως, σαν φάρσα και κατέληξε σε… τραγωδία!*

mitrosmitrousis2

Το story:

Ο Λαλάκης υποσχέθηκε στον Τάσσο να τον κάνει Δήμαρχο. Ο άλλος δεν είχε τίποτα να χάσει, είχε βαρεθεί κάθε μέρα να (μην) κάνει τα ίδια και τα ίδια, είπε να αλλάξει περιβάλλον, να ξεπιαστεί και η μέση του… Φόρεσε το ανάλογο ύφος, άνεση είχε πάντοτε, και προχώρησε με σιγουριά στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα!

Πού πας ρε μαύρε Καραμήτρο; Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν!!!

mitrosmitrousis4

Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Τα κουκιά δεν τους βγαίνανε. Μετρούσαν και ξαναμετρούσαν και άκρη δεν βγάζανε. Ούτε στον έναν ούτε και στον άλλον. Τραγωδία και προβληματισμός!

mitrosmitrousis1

Μετά την πρώτη κατραπακιά, ο Λαλάκης προσπάθησε να τα συμμαζέψει και να παρηγορήσει τον Τάσσο. Του είχε βρει θέση ευθύνης στο πλευρό του, με την προοπτική πως αυτός θα τα κατάφερνε. Όμως «Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει». Και στο τέλος μπήκαν και οι δυο στον κουβά!

mitrosmitrousis3

Η ιστορία αποτελεί προδημοσίευση σεναρίου ταινίας με τίτλο «Μήτρος και Μητρούσης Νο2 (αυτή τη φορά στο Άργος!)», που θα μπορούσε να είναι η συνέχεια της κλασικής ταινίας «Μήτρος και Μητρούσης στην Αθήνα», όπου έπαιζαν ο Θανάσης Βέγγος και ο Φραγκίσκος Μανέλης. Και επιβεβαιώνει το ρητό πως «Η Ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο σαν φάρσα», γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν βγαίνει γέλιο αλλά… κλάμα άφθονο!

Βαγγέλης Πικραμένος

*Πλην του Καμπόσου, που είναι υπαρκτός ως πρόσωπο και ως κατάσταση, τα υπόλοιπα πρόσωπα της ιστορίας είναι ανύπαρκτα, δημιουργήματα φαντασίας…

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 25 χρόνια στην ενημέρωση, 10 χρόνια στο διαδίκτυο.

paratiritisargolida

news news

The author didn't add any Information to his profile yet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *