Εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις περιπτώσεις κλοπών καλωδίων της Δ.Ε.Η. στην Αργολίδα

Εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις περιπτώσεις κλοπών καλωδίων της Δ.Ε.Η. στην Αργολίδα

Επιτέλους, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δεκατέσσερις περιπτώσεις κλοπών καλωδίων από στύλους της Δ.Ε.Η. προς τα αγροκτήματα ημεδαπών, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή 10.5.2019 το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας 38χρονος ημεδαπός και πέντε αλλοδαποί ηλικίας από 20 έως 28 ετών αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι όλοι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών καλωδίων από στύλους της Δ.Ε.Η. μεταφέροντας αυτά ηλεκτρική ενέργεια σε αγροκτήματα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από την 10.3.2019 έως χθες (10.5.2019), σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων, διέπραξαν συνολικά δεκατέσσερις περιπτώσεις κλοπών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των ανωτέρω, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εργαλεία για την αποκοπή καλωδίων (όπως μεταλλικός κόφτης, αυτοσχέδιο ξύλινο κοντάρι με ειδικό διαμορφωμένο μεταλλικό γάντζο) και σύρματα χαλκού (προερχόμενα από το εσωτερικό καλωδίων) συνολικού  βάρους 40 κιλών.

Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων*

*Να μάθουμε και τι έγινε σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε κοινότητες  του Δήμου Άργους – Μυκηνών…

Υ.Γ. Και επιπλέον, να μάθουμε από την ΔΕΗ πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες για να μπορέσουν να ποτίσουν οι γεωργοί!

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 25 χρόνια στην ενημέρωση, 10 χρόνια στο διαδίκτυο.

paratiritisargolida

George George

The author didn't add any Information to his profile yet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *