Τι συμβαίνει πραγματικά με τους μετανάστες στο Πόρτο Χέλι (vid + pics)

Τι συμβαίνει πραγματικά με τους μετανάστες στο Πόρτο Χέλι (vid + pics)

Οι μετανάστες μιλώντας στο zougla.gr κατήγγειλαν ως «άθλιες» τις συνθήκες διαβίωσής τους, επικαλούμενοι μια σειρά λόγων, όπως την ποιότητα του φαγητού και του νερού, την κατάσταση των δωματίων του ξενοδοχείου, την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και την απουσία μέριμνας για τη σχολική φοίτηση των παιδιών τους.

Το zougla.gr πραγματοποίησε νέα αποστολή στο Πόρτο Χέλι, όπου μιλήσαμε με την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Δόμνα Τορτοπίδου, η οποία μας μετέφερε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή των γεγονότων, επισημαίνοντας πως το κλίμα μεταξύ των μεταναστών «χάλασε» λόγω της πρόσφατης ιστορίας με τον αποκλεισμό τους στα Διαβατά κι ενώ οι ίδιοι είχαν μετακινηθεί έξω από τη Θεσσαλονίκη με την ελπίδα να μεταφερθούν στην Ευρώπη, που είναι και ο επιθυμητός τους προορισμός.

Θυμίζουμε πως στις αρχές Απριλίου διακινήθηκε η πληροφορία ότι τα σύνορα της Ελλάδας άνοιξαν για τους μετανάστες και εκατοντάδες από αυτούς -μεταξύ των οποίων και οι φιλοξενούμενοι στον «Γαλαξία» – ταξίδεψαν στα Διαβατά, όπου -ως γνωστόν- τελικά εγκλωβίστηκαν κι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν. 

«Μέχρι τον Απρίλιο όλα ήταν μια χαρά με τη φιλοξενία των προσφύγων και δεν υπήρχε κανένα παράπονο. Από τότε όμως και αφού κάποιοι τους ξεσήκωσαν, εντός και εκτός του ξενοδοχείου, άρχισαν τα προβλήματα» επισημαίνει η Δόμνα Τορτοπίδου στον φακό του zougla.gr. «Φαίνεται πως κάποιοι τους έχουν πει ότι αν διαμαρτύρονται συνεχώς για τα πάντα, αυξάνουν τις πιθανότητες να τους επιτραπεί να φύγουν από τη χώρα» συμπληρώνει.

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου απαντάει αναλυτικά στα ερωτήματά μας τα οποία προέκυψαν από τις καταγγελίες  των μεταναστών, όμως δεν μας επετράπη η είσοδος στο ξενοδοχείο, προκειμένου να καταγράψουμε και οι ίδιοι το τι ακριβώς συμβαίνει.

«Το φαγητό που προσφέρεται παρασκευάζεται σύμφωνα με τα πρότυπα και τις οδηγίες του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Είναι λογικό, σε μια δομή 500 ατόμων, σε κάποιους ορισμένα φαγητά να μην αρέσουν, όπως και σε μια οικογένεια πέντε ατόμων, το φαγητό της ημέρας μπορεί να μην αρέσει σε 1-2 μέλη της» επισημαίνει, παραθέτοντας φωτογραφίες από τις συνθήκες των δωματίων, τα οποία «προσφέρονται στην ίδια κατάσταση με αυτή που διαφημίζονται, όταν λειτουργεί κανονικά το ξενοδοχείο».

Στο ξενοδοχείο εργάζονται 13 μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, τα οποία «κάνουν ό,τι μπορούν για να τους ικανοποιήσουν όλους», ενώ σχετικά με το ζήτημα της σχολικής μέριμνας η κυρία Τορτοπίδου μάς αναφέρει πως σε ειδικές αίθουσες του ξενοδοχείου έρχονται εθελοντές και απασχολούν τα παιδιά, διδάσκοντάς τους μεταξύ άλλων ξένες γλώσσες.

Όσον αφορά στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η Δόμνα Τορτοπίδου σημειώνει πως όλα τα περιστατικά που προκύπτουν παρακολουθούνται προσεκτικά, τόσο στο τοπικό ιατρικό κέντρο όσο και σε κοντινά νοσοκομεία, εφόσον υπάρξει ανάγκη, όμως «κάποιοι μετανάστες που θέλουν διακαώς να μεταφερθούν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη προσπαθούν να εκμεταλλευθούν καταστάσεις»…

Δείτε τη συνέντευξή της στο zougla.gr:

Οι φωτογραφίες που μας έδωσε η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου:

"</p

Αίθουσα για τη διδασκαλία των παιδιών από εθελοντές

"</p

Σε κάθε δωμάτιο υπάρχει χρηματοκιβώτιο

Στοιχεία από το ρεπορτάζ του Σωτήρη Σκουλούδη στο zougla.gr

————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 25 χρόνια στην ενημέρωση, 10 χρόνια στο διαδίκτυο.

paratiritisargolida

George George

The author didn't add any Information to his profile yet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *