ΑΡΓΟΣ: Ο τρακαδόρος, το πεντοχίλιαρο και η λασποπαρέα της πλατείας

By / 2 months ago / BANNER, ΑΡΓΟΛΙΔΑ / No Comments
ΑΡΓΟΣ: Ο τρακαδόρος, το πεντοχίλιαρο και η λασποπαρέα της πλατείας

Ο άνθρωπος δεν έχει το Θεό του αλλά ούτε σειρά και μυαλό στο κεφάλι του. Τράκα στην τράκα ήτανε μια ζωή και όπου έβρισκε ευκαιρία «δάγκωνε»! Στο Άργος έχει το όνομα πως χρωστάει σε όποιον μιλάει Ελληνικά. Ακόμα και το αγαπητιλίκι το έχει κάνει επιστήμη για προσπορισμό οικονομικών οφελών!

Όμως, όπως λέει και η παροιμία «μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη…», είναι που έχουν στενέψει και τα πράγματα με την κρίση, τον τελευταίο καιρό στέγνωσε και γυρνούσε σαν το σκυλί να βρει να… κολατσίσει. Το παλιό αίσθημα τον είχε πάρει χαμπάρι και τον έκανε «ξουτ», οι πόρτες των κορόιδων ήτανε πλέον ερμητικά κλειστές, τι τού απέμενε του τρακαδόρου; Μα να εκμεταλλευτεί την περίσταση. Εκλογές!!! Ιδού πεδίο τράκας λαμπρό!

Είναι και εκείνη η παρέα περί την πλατεία του Αγίου Πέτρου, η γνωστή, που ο άμοιρος ο Κουτσογιάννης είχε αποκαλέσει, τότε που τον «έφαγαν», «το τέταρτο… Νεκροταφείο του Άργους», μαθημένη στο να «θάβει» όποιον δεν της είναι αρεστός και να επιβιώνει πότε βάζοντας χέρι σε ακίνητα από πλειστηριασμούς, πότε με ρεμούλες, πότε από θέσεις τεμπέλικες αργομίσθων και… «Να η ευκαιρία»!

Τους προσέγγισε μέσω του γνωστού χαριτωμένου Βαγγελάκη, ενημερώθηκε ο από πάνω του ο ξεχειλωμένος, το πράγμα πήγε πιο ψηλά, στον αρχηγό με τις μουστάκες, τον καθοδηγητή. Μέσα στην απελπισία της ομάδας μιας και το «κάρο δεν τραβάει», το εκλογικό, είπαν να κάνουν μια αβαρία, ακριβή για τα δεδομένα τους. Γιατί ως γνωστόν η παρέα έχει και «καβούρια στις τσέπες». Όμως ο τρακαδόρος είχε το λέγειν, τους υποσχέθηκε να τους «βγάλει λαγό» και με τα πολλά έκαναν έρανο και του έβγαλαν ένα πεντοχίλιαρο (μπορεί να τα έβγαλαν και από κάποιον… κωδικό, ποιος ξέρει). Να δώσει τα δυο χιλιάρικα που χρωστούσε (με την προοπτική να τα ξαναπάρει πίσω) να βγάλει και αυτός το κατιτίς του.

Έτσι ξεκίνησε η δουλειά και πίστεψαν πως θα ξελάσπωναν από το πολιτικό τέλμα όπου είχαν πέσει. Μαθημένοι στο βούρκο και στη λάσπη μέσα στην οποία ήσαν μαθημένοι τόσα χρόνια να κυλιούνται, πίστεψαν πως θα κόλλαγε και η λάσπη  εκεί που την έριχναν. Έκαναν τα πάντα, κινητοποίησαν όλους τους βρώμικους μηχανισμούς. Όμως, η λάσπη δεν κόλλησε! Και εδώ είναι η… τραγωδία της λασποπαρέας. Τους πόνεσε το πεντοχίλιαρο που πέταξαν άσκοπα. Και τώρα του το ζητάνε πίσω!

Με το μαλακό λεβέντες, καθότι το ανθρωπάκι έχει να αντιμετωπίσει πολλά παλούκια στην πορεία. Και η συκοφαντική δυσφήμιση κοστίζει. Και ο τρακαδόρος, έτσι είναι μαθημένος, όταν στριμώχνεται «κελαϊδάει».

Το σίγουρο είναι πως η ιστορία έχει ακόμα πολλά κεφάλαια και ο κόσμος δεν έχει διαβάσει ακόμα ούτε τον Πρόλογο! Και σαν καλό μυθιστόρημα προβλέπεται να έχει πολλές ανατροπές και αποκαλύψεις. Λιγάκι υπομονή, λεβέντες μου. Γιατί επειδή έχετε μάθει τόσα χρόνια αργόσχολοι και αραχτοί στην πλατεία και στα γραφεία της ρεμούλας, ξεχάσατε τις παροιμίες που λέγαν στα χωριά σας. Να σας τις θυμίσω; «Όποιος βιάζεται σκοντάφτει» και «Όποιος ανοίγει τον λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα»!!!

Τάσος Σαουλίδης

—————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 25 χρόνια στην ενημέρωση, 10 χρόνια στο διαδίκτυο.

paratiritisargolida

news news

The author didn't add any Information to his profile yet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *